Подбайте про своє здоров’я!

Здоров’я хочуть мати всі, але чомусь не всі бережуть його, і дуже мало людей дотримуються здорового  способу життя. Жодні матеріальні блага, цінності не варті нічого, коли втрачено здоров’я. Народна мудрість говорить: «Вартість здоров’я може оцінити лише той, хто його втратив». Кожна людина і сама має дбати про своє здоров’я, вести здоровий спосіб життя, підтримувати захисні сили організму.

Для підтримки імунної системи важливо приділяти увагу здоровому харчуванню, забезпеченню організма вітамінами: А (морква, шпинат, абрикоси), вітаміном С (апельсини, лимони, ківі, капуста, перець), Д (жирна риба, лосось, яйця, молоко, сир); достатньою кількістю білків (яйця, молочні продукти, горіхи), пробіотиками – (банани, часник, цибуля, квасоля).

Коронавірусу потрібно активно протистояти, а не сподіватися на успішне інтенсивне лікування у переповнених інфекційних відділеннях.

Не дотримуємось правил, а потім, як наслідок, маємо карантин, панічні настрої, безробіття, тотальну невизначеність у житті, депресію і психоз. Саме так негативно пандемія впливає і на психіку людини.

СОVID-19 на сьогодні – це не тільки медична, а і соціальна проблема! І саме через СОVID-19 цей світ вже ніколи не буде таким, яким був раніше.

За минулий тиждень, з 16 по 22 листопада по місту і району захворіли 173 особи, з них станом на 23 листопада підтверджено позитивні ПЛР-тести у 45 хворих, з підозрою – 128 осіб.

Станом на 20 листопада у інфекційному відділенні ЦРЛ проходили лікування 11 хворих з підтвердженим діагнозом і 8 хворих – з підозрою на СОVID-19.

Протягом минулого тижня збільшується також кількість хворих на ГРВІ та грип, яких зареєстровано 125 по місту та 73 по району, в тому числі з них і 87 дітей. Для профілактики грипу також необхідно проводити відповідні протиепідемічні заходи, боротись одночасно і проти коронавірусу, і проти грипу. Країна сьогодні перебуває фактично у стані війни з вірусами, за виживання свого населення від цих небезпечних хвороб.

Завідуючий Лебединським міськрайвідділом ДУ«Сумський ОЛЦ  МОЗ України» Василь  БРАГА

Поділитися