Працювала міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

12 жовтня відбулося чергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Першочергово члени комісії та запрошені на засідання обговорили питання стосовно стану забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, запобігання поширенню на території Лебединської міської ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Заслухавши та обговоривши інформації заступника міського голови, керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Лебединської міської ради Олени Кірєєвої та завідуючого Лебединським міськрайонним відділом державної установи «Сумський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров′я України» Василя Браги щодо стану забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, запобігання поширенню на території Лебединської міської ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, комісія вирішила наступне.

1. Взяти до відома, що відповідно до протоколу позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 09 жовтня 2020 р. № 35 встановлюється з 00:00 години 12 жовтня 2020 року «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVІD-19 у місті Лебедині.

2. Керівникам суб’єктів господарської діяльності усіх форм власності, які здійснюють свою діяльність в умовах карантину, розташованих на території Лебединської міської ради, забезпечити виконання та дотримання вимог встановлених для «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки відповідно до пункту 14 постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

3. Керівники суб’єктів господарської діяльності усіх форм власності несуть персональну відповідальність за дотримання на своїх територіях протиепідемічних вимог та карантинних обмежень.

4. Начальнику Лебединського відділення поліції разом з начальником Лебединського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області посилити контроль за дотриманням карантинних заходів жителями Лебединської міської ради.

5. Начальнику відділу з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Лебединської міської ради провести роз’яснювальну роботу серед населення міста про ситуацію із захворюваністю на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом 2019-nCoV та необхідності дотримання карантинних заходів та обмежень.

Також комісія розглянула питання стосовно стану міського матеріального резерву для запобігання виникненню та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру.

Поділитися