Лебединський міськрайонний відділ ДУ «Сумський ОЛЦ МОЗ України» повідомляє

Відповідно до статистичних даних, станом на 31 серпня 2020 року по місту Лебедину було зареєстровано 17 випадків коронавірусної хвороби і 1 випадок зареєстрований у Лебединському районі. Станом на 1 жовтня по місту зареєстровано вже 97 випадків COVID -19 і 16 випадків – у Лебединському районі. Таким чином, протягом вересня захворіли на коронавірусну хворобу 80 жителів міста і 15 жителів району. З початком жовтня ситуація із захворюваннями і надалі ускладнюється.

Знову ж звертаючись до статистичних даних, за 1 жовтня зареєстровано 16 осіб з підозрою, за 2 жовтня – 20, а за 6 жовтня – 31 особа з підозрою на цю небезпечну хворобу.

За результатами проведених лабораторних досліджень Сумським обласним лабораторним центром МОЗ України, 12 жовтня зареєстровано 22 хворих по місту Лебедину, включно і перший смертельний випадок. Люди хворіють сім’ями, хворіють у колективах і організаціях, хворіють діти, люди старшого віку і медичні працівники.

У медичній галузі складається майже критична ситуація. Лікарні для лікування хворих на COVID-19 в області переповнені, тому є проблеми з госпіталізацією таких хворих. Рішенням Сумської обласної комісії з ТЕБ і НС №31 від 10 жовтня 2020 р місто Лебедин продовжує знаходитись у помаранчевій зоні.

Без жорстких заходів стримувати ситуацію за таких умов вже неможливо. Шановні громадяни міста і району! За такої критичної ситуації не можна нехтувати профілактичними заходами, не варто наражати себе на велику небезпеку, яка може привести і до трагічних наслідків. Бережіть себе, бережіть своїх рідних і колег по роботі, дотримуйтесь правил поведінки у цей карантинний період, не забувайте про здоровий глузд і будьте обачними. Тільки спільними зусиллями кожного громадянина можна зменшити і попередити значні негативні наслідки цієї небезпечної хвороби.

Поділитися