До уваги отримувачів житлових субсидій!

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради нагадує про наступне.

У зв’язку із наближенням осінньо-зимового періоду, звертаємо увагу отримувачів субсидій про необхідність своєчасної сплати за житлово-комунальні послуги.

Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848, передбачено, що житлова субсидія не призначається у випадку отримання структурним підрозділом з питань соціального захисту населення від підприємств – надавачів послуг інформації про наявність простроченої понад три місяці (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії.

Субсидія у випадку наявної заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг призначається з початку опалювального сезону за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку.

Водночас Положенням передбачено, що за наявності заборгованості житлову субсидію може бути призначено на підставі рішення комісії, з урахуванням конкретних обставин, що склалися. Облік заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг належить до повноважень організацій – надавачів житлово-комунальних послуг.

Поділитися