Працювала міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

27 квітня відбулося чергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Першим у порядку денному було розглянуто питання щодо стану забезпечення населення міста Лебедина якісною та безпечною для здоров’я питною водою.

Як поінформував присутніх начальник управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради Олексій Парфило, на території міської ради знаходиться 3 водогони комунальної власності (Центральний, мкр-н «Черемушки», пров. Верстатників) загальною протяжністю 89,6 км. Відбір проб на мікробіологічні та фізико-хімічні показники якості питної води централізованого водопостачання проводиться спеціалістами Лебединського міськрайонного відділу лабораторних досліджень ДУ «СОЛЦ».

Протягом 2019 року було ліквідовано 39 поривів мереж централізованого водопостачання. Після усунення аварій проводяться профілактичні дезінфекції водогонів. Також протягом 2019 року з метою забезпечення населення міста якісною питною водою комунальним підприємством «Водоканал» було виконано:

  • заміну насоса ЕЦВ 5-6, 3-80 на водозаборі на пров. Верстатників, вартість робіт – 15 000 грн.;
  • заміну засувок на центральному водозаборі Ф150мм – 3 одиниці, Ф80 мм – 1 одиниці;
  • заміну засувки оглядового колодязя на вул. Калиновій та замінено 100 погонних метрів труби на поліетиленову Ф 50, вартість робіт склала 2,5 тис. грн.;
  • перевірку лічильника свердловини № 3 на центральному водозаборі на суму 1, 5 тис. грн.;
  • відремонтовано 44 водорозбірних колонки на суму близько 9,2 тис. грн.

У IV кварталі 2019 року були виконані роботи з підключення мешканців провулку Верстатників до міського водогону.

На балансі комунального підприємства «Комбінат благоустрою» знаходиться 251 колодязь громадського користування. За 2019 рік проведено чистку 8 колодязів та ремонт 33 колодязів.

Розглянувши та обговоривши інформацію щодо стану забезпечення населення міста Лебедина якісною та безпечною для здоров’я питною водою, комісія прийняла відповідні рішення.

Наступним члени комісії розглянули питання щодо заходів по запобіганню та протидії пожежам лісів у літній період 2020 року та запобіганню пожеж на виробництві і у побуті.

За повідомленням заступника начальника 18 Державної пожежно-рятувальної частини Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області Андрія Кана, за пожежонебезпечний період 2019 року на території Сумської області сталося 32 пожежі у лісах, вогнем знищено та пошкоджено траву, чагарники, мілколісся та частково лісові масиви на загальній площі 70, 24 га. Зареєстровано 340 пожеж сухої рослинності на відкритій території, з яких 26 випадків по місту Лебедин (6 – сміттєзвалище), вогнем знищено та пошкоджено траву, чагарники, мілколісся на загальній площі 35, 741 га, з яких 3,06 га по місту Лебедину. Основними причинами пожеж є випалювання сухої рослинності та порушення працівниками агрогосподарств заходів пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт.

Заслухавши та обговоривши інформацію щодо заходів із забезпечення протидії пожежам, комісія прийняла відповідні рішення.

Також члени комісії розглянули питання щодо фінансування незахищених статей витрат місцевого бюджету міста Лебедина у період карантинних заходів по запобіганню поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19 на території Лебединської міської ради.

Поділитися