Про необхідність безоплатної реєстрації «потужностей з обігу харчових продуктів»

Лебединське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області вкотре звертає увагу операторів ринку харчових продуктів, що відповідно до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги щодо безпечності та якості харчових продуктів» зі змінами – державній реєстрації підлягають потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу, а також рухомі та тимчасові потужності (намети, кіоски, прилавки, рухомі транспортні засоби для торгівлі).

Потужності – споруди або комплекс споруд, приміщення, будівлі, обладнання та інші засоби, включаючи транспортні засоби, а також територія, що використовується у виробництві та/або обігу об’єктів санітарних заходів (харчові продукти, допоміжні матеріали для переробки, предмети та матеріали, що контактують з харчовими продуктами).

Оператори ринку харчових продуктів (громадяни та фізичні особи- підприємці) – суб’єкти господарювання, які провадять діяльність з метою або без мети отримання прибутку та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів та\або інших об’єктів санітарних Оператором ринку також вважається агропродовольчий ринок.

Для здійснення державної реєстрації потужності необхідно подати до Лебединського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області заяву за формою затвердженою наказом № 39 від 10.02.2016 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» із додатковою інформацією відповідно до вимог п.3 ст.25 ЗУ «Про основні принципи і вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», яка повинна бути засвідчена підписом оператора ринку або уповноваженої особи. Заява може бути подана в паперовому або електронному вигляді. Подання заяви в електронному вигляді здійснюється з використанням посиленого сертифіката відкритого ключа у порядку, встановленому Законом України «Про електронні документи та електронний документообіг» та Законом України «Про електронний цифровий підпис».

Тому, у період карантину до 24 квітня 2020 року Лебединське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області рекомендує подавати заяви про державну реєстрацію потужностей операторів ринку в електронному вигляді на адресу –  lebedyn@dpss-sumy.gov.ua або скористатись послугами поштового зв’язку і надіслати оригінал заяви та додаток з мокрим підписом на поштову адресу Лебединського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області: 42200, Сумська обл., м. Лебедин, вул. Першогвардійська, 74).

Державна реєстрація потужності здійснюється на безоплатній основі.

Консультації з питань заповнення заяв надаються за телефоном (05445) 3-90-77.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *