Деклараційна кампанія – 2020. Змінено терміни подання декларації

Головне управління ДПС у Сумській області інформує, що Законом України № 533 від 17.03.2020 р. «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» термін кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2019 року продовжено до 1 липня 2020 року.

Хто зобов’язаний цього року подати річну податкову декларацію про доходи, отримані у 2019 році, та як правильно це зробити вся інформація в інформаційному банері «Деклараційна кампанія 2020» на офіційному вебпорталі Державна податкова служба України за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-/.

За вищезазнаеним посиланням розміщена вся актуальна інформація: зокрема, нормативно-правова база; податкова декларація про майновий стан і доходи за 2019 рік: форма звітності; основні випадки обов’язкового подання податкової декларації про майновий стан і доходи; звільнення від подання податкової декларації про майновий стан і доходи; способи подання податкової декларації про майновий стан і доходи; куди подається податкова декларація про майновий стан і доходи; граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи у 2020 році; граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи у 2020 році; відповідальність за несвоєчасну сплату узгодженої суми податкових зобов’язань; податкова знижка для фізичних осіб; зразки заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи; інформаційні повідомлення.

Звертаємо увагу жителів Сумщини, що декларація про доходи подається ще й для отримання податкової знижки. Декларація для отримання податкової знижки, тобто часткового відшкодування витрат на навчання, страхування, іпотечне кредитування подається протягом усього року.

За посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/412310.html розміщено відеоурок щодо  заповнення декларації про майновий стан і доходи громадян. Переглянувши його, користувачі зможуть дізнатися як правильно заповнити декларацію крок за кроком та як при цьому уникнути помилок. Звертаємо увагу, щоб подати декларацію  через Електронний кабінет платникам податків необхідно мати електронний підпис.

Хоча Податковий кодекс України і не передбачає подання декларації усіма без винятку фізичними особами, Головне управління ДПС у Сумській області акцентує увагу, що  добровільне декларування доходівсвідомий обов’язок громадян!

Свідоме декларування доходів та сплата податків – це вірний шлях до розбудови України, ознака цивілізованого суспільства, високої свідомості громадян та є одним з критеріїв партнерських взаємовідносин між платниками податків та державою.

Не відкладайте декларування доходів, отриманих у минулому році, на останній день та вчасно їх задекларуйте.

Охтирське управління ГУ ДПС у Сумській області.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *