Відбувся обласний методичний порадник з математики у Лебединській школі №5

26 лютого 2020 року на базі Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 відбувся обласний методичний порадник з математики «Підготовка учнів закладів загальної середньої освіти до ЗНО та олімпіади з математики: організаційно-методичні аспекти», який провела методист  з математики навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО Тетяна Свєтлова.

На заході були присутні 12 учителів математики закладів загальної середньої освіти нашого міста та 19 педагогів району.

З вітальним словом до учасників методичного заходу звернувся міський голова Олександр Бакликов, який підкреслив важливість математичних знань для формування і розвитку розумово-пізнавальних і творчих якостей молоді, рівень яких визначає конкурентну спроможність на сучасному ринку праці і здатність до навчання упродовж всього життя.

Побажали плідної роботи та подякували Сумському обласному інституту післядипломної педагогічної освіти за впровадження такої форми роботи як методичний порадник завідувачі методичними кабінетами Лариса Ковтуненко та Надія Сагайдачна.

Тетяна Свєтлова, методист з математики Сумського ОІППО, проаналізувала результативність складання державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання з математики в 2019 році випускниками закладів загальної середньої освіти міста та району; наголосила на організаційно-методичних аспектах роботи з учнями  закладів загальної середньої освіти в контексті підготовки до ЗНО з математики в 2020 році.

З учителями математики методистом СОІППО проведено практичне заняття-тренінг з розв’язування завдань у формі зовнішнього незалежного оцінювання з математики, проаналізовано та надано методичний коментар щодо розв’язків цих завдань учителями.

Методист з математики проаналізувала результативність участі учнів закладів загальної середньої освіти міста Лебедин та Лебединського району в ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики за 2011-2019 роки та наголосила на організаційно-методичних аспектах підготовки учнів закладів загальної середньої освіти до Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики; особливостях використання сучасних он-лайн ресурсів у процесі підготовки учнів до олімпіади з математики. Приємно відмітити, що учні нашого міста постійно виборюють перемоги у ІІІ (обласному) етапі олімпіади з математики.

За результатами порадника вчителям надано методичні рекомендації щодо організації самоосвітньої діяльності щодо підвищення фахового рівня з питання зовнішнього незалежного оцінювання з математики.

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *