Щоб не стати живим товаром

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у XXI ст. для кожної країни світу. Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу.

Днями Лебединським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно зі студентами Лебединського педагогічного коледжу ім. А.С.Макаренка був проведений тематичний відеолекторій для безробітних громадян, які перебувають обліку у Лебединській міськрайонній філії Сумського ОЦЗ.

Основною метою заходу було підвищення рівня поінформованості та усвідомлення гостроти проблеми торгівлі людьми, ознайомлення з сучасними формами рабства, включно з сексуальною експлуатацією, примусовою працею, дитячою працею та примусовим одруженням.

Шляхом обговорення учасники семінару визначили причини та ознаки цього явища, ознайомилися із небезпечними наслідками та шляхами потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, з національними і міжнародними документами щодо попередження торгівлі людьми, з шляхами підтримки та допомоги потерпілим. У ході семінару було проаналізовано типові приклади рекламних оголошень щодо працевлаштування або навчання за кордоном в ЗМІ чи інтернеті, які надаються сумнівними вербувальниками.

Актуальна інформація була відображена у тематичному буклеті «Як не стати жертвою торгівлі людьми» та листівках «Поради, які допоможуть уникнути трудового рабства», «Якщо Ви вирішили працювати за кордоном», які наприкінці отримали учасники заходу.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *