Пробація сьогодні: досягнення та перспективи

6 лютого з нагоди 5-ї річниці прийняття Закону України «Про пробацію», з метою закріплення позитивного іміджу пробації, підвищення рівня довіри як до ефективної і прозорої системи відбування покарання начальником Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області було організовано та проведено зустріч з викладачами та студентами IV курсу Лебединського педагогічного коледжу імені А.С. Макаренка» на тему: «Пробація сьогодні: досягнення та перспективи!»

Зустріч начальника Лебединського районного сектору із майбутніми соціальними працівниками, які уже зовсім скоро можуть стати працівниками уповноважених органів з питань пробації пройшла у форматі запитання – відповідь. Анатолій Глух повідомив присутнім: «Пробація – це можливість для особи, яка вчинила правопорушення змінитись без ізоляції від суспільства, отримати необхідну підтримку на шляху до змін, зберегти сімейні стосунки, роботу та житло. Пробація представляє собою систему виконання покарань без позбавлення волі, орієнтовану не лише на контроль та нагляд за засудженими, а і на надання консультаційної допомоги у напрямі зміни умов життєдіяльності правопорушника. Головна мета пробації – безпека суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності».

Студенти задавали уточнюючі запитання, цікавилися перевагами пробації над іншим видом покарання. Зустріч видалася цікавою, а головне і корисною, тому що важливим аспектом для досягнення мети є довіра та підтримка новацій з боку громади.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *