Стань меценатом – підтримай художній музей

В усі часи українські музеї, лікарні та різноманітні соціальні проекти потребували меценатів – людей, які віддають цій справі не лише частину свого прибутку, але і частину своєї душі, свого часу, своїх знань.

Знайти таких людей, особливо у невеличкому містечку для музею завжди було не просто. Проте, на щастя, вони є… і серед них Сергій Буката – засновника сімейного підприємства «БУК».

Лише за 2019 рік із ряду його приватних благодійних ініціатив, що передбачали виготовлення для художнього музею рам для картин, головної афіші, вхідних дверей, та іншого – оформився справжній благодійний проект «Стань меценатом – підтримай художній музей».

Орієнтований проект на підприємців, майстрів столярної справи чи звичайних ентузіастів, яким не байдужа історія, мистецтво та культурне надбання попередніх поколінь. Мета проекту полягає у відродженні музею та його колекції, що останні десятиліття потерпали від безгосподарності та відсутності професійного бачення по розвитку й популяризації музею. Детальніше про сам проект та механізм його реалізації – дивіться у відео-сюжеті Сергія Букати.

https://www.facebook.com/bukatasv/videos/2599376813632092/

Лебединський художній музей та Сергій Буката сподіваються, що проект зацікавить майбутніх меценатів, і вони знайдуть можливість пожертвувати музею по одній рамі для оформлення мистецьких творів.

В свою чергу, художній музей обіцяє вписати всі такі подарунки в спеціальну «Книгу меценатів», які підтримують музей, а в експозиційних залах, де будуть розміщені твори мистецтва, вказати на етикетках ім’я дарувальника, що пожертвував вказану раму.

Слід сказати, що не дивлячись на те, що проект лише стартував, вже є перші меценати, що відгукнулися на заклик та обрали для себе художній твір, для якого планують виготовити рами. До речі, таких творів в музеї кілька сотень, адже вже більше, ніж 50 років рами в музеї не закупалися, а ті що придбані вже давно потребують заміни.

Тож, запрошуємо долучатися до благодійного проекту «Стань меценатом –підтримай художній музей». Відроджуймо давні традиції українського меценатства разом!

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *