З Україною в серці

Сто два роки тому, 29 січня 1918 року, відбувся бій під Крутами. Тоді близько 400 курсантів і студентів стримали наступ на Київ майже чотиритисячної армії більшовиків. Це була одна із найтрагічніших подій Української революції 1917-1921 років, бій, який став легендою…

До Дня пам’яті Героїв Крут та Дня Соборності у бібліотечних закладах міста було організовано книжкові виставки та проведено інформаційні масові заходи.

З нагоди відзначення пам’ятних дат бібліотеки пропонують відвідувачам переглянути тематичну літературу, представлену на книжкових виставках: «І соборна, і єдина буде жити Україна», «Україно! Соборна державо, сонценосна колиска моя», «Від соборності країни до соборності душ» (до Дня Соборності України) та «Крути: честь і трагедія України», «Крути. Січень. 1918.» (до Дня пам’яті Героїв Крут).

На виставках, присвячених важливим історичним подіям, представлені монографії, документи та статті, які будуть цікаві користувачам бібліотек.

У пам’яті поколінь назавжди залишиться подвиг студентів, що полягли під Крутами у боротьбі за вільну Україну. До вшанування подвигу студентів у бібліотечних закладах пройшли години-реквієм: «Герої Крут – відлуння подвигів кривавих», «Триста зір спалахнули у небі, триста мрій назавжди відбули».

   

«Крути: бій за майбутнє» – саме таку назву мала літературна подорож у минуле, з якою завітали працівники бібліотеки №1 до учнів 6 класу ЗОШ №3 (класний керівник Пархоменко Олена Володимирівна). Діти дізналися про трагічні події того часу, переглянули представлену тематичну літературу, та відповіли на питання літературно-історичної вікторини.

Виставки та заходи змотивували користувачів замислитись над історичним минулим, сьогоденням та майбутнім своєї країни та народу.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *