Обговорено питання зайнятості засуджених після їх звільнення

20 січня відбулася робоча зустріч начальника Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолія Глуха та представників Лебединської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості. Метою зустрічі було визначення координації спільної діяльності та розв’язання проблемних питань щодо елементів пенітенціарної пробації, опрацювання норм наказу № 974/5467/609/280 від 03.04.2018 року, що стосуються безпосередньо взаємодії уповноваженого органу з питань пробації та центру зайнятості щодо сприяння в подальшому працевлаштуванні осіб, які будуть звільнятися з місць позбавлення волі або обмеження волі.

Під час зустрічі були обговорені питання: стан ринку праці регіону, розширення можливостей доступу колишніх засуджених до нових форм роботи у сфері реалізації права на працю, можливість професійного навчання, перенавчання, підвищення кваліфікації, отримання одноразової виплати для організації безробітними підприємницької діяльності, а також труднощі, що виникають під час роботи у напрямку сприяння працевлаштуванню з даною категорією осіб.

«Працевлаштування осіб, що звільнилися з місць позбавлення чи обмеження  волі та які перебувають на обліку в центрі зайнятості, знаходиться на особливому контролі» – повідомив заступник директора Лебединської міськрайонної  філії Сумського обласного центру зайнятості Ігор Чегринець.

За результатами спілкування досягнуто домовленість щодо подальшої співпраці в питаннях працевлаштування осіб, яких охоплює пенітенціарна пробація. «Працевлаштування є базовим фактором для вдалої соціальної адаптації засуджених, які звільняються з місць позбавлення або обмеження волі та головним кроком упередженням вчинення ними нових правопорушень» – зауважив на завершення зустрічі начальник Лебединського районного сектору Анатолій Глух.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *