Корисні поради при виборі вживаного автомобіля

Покупка автомобіля з пробігом завжди несе в собі ризики. Деякі недобросовісні продавці намагаються продати транспортний засіб з добре замаскованими дефектами та скрученим пробігом. Щоб мінімізувати ризик придбання авто з якими-небудь пошкодженнями та не пошкодувати про свій вибір, необхідно знати, як правильно вибрати вживаний автомобіль з урахуванням інтенсивності експлуатації, манери водіння, умов їзди та ін.

Обрати омріяне авто допоможе МайМайКарс – сервіс безпечного продажу і купівлі нових та вживаних автомобілів.

Рекомендації по вибору автомобіля

Вирушаючи за покупкою на вторинний авторинок, рекомендуємо скористатися певними порадами, які допоможуть зробити вдалий вибір при покупці вживаного авто.

На початку пошуку бажаної машини слід в першу чергу зосередитися на тому, яка модель потрібна та що очікується від транспортного засобу. Якщо планується використовувати автомобіль для тривалих подорожей, варто звернути увагу на моделі з дизельними двигунами, оскільки вони менше споживають палива. При цьому дизельні варіанти надійніші й коштують дорожче. Для поїздок в межі міста добре підійде автомобіль, оснащений бензиновим мотором.

Оформлення покупки у дилера забезпечує додаткові гарантії, на відміну від приватних власників автомобіля, оскільки вони піддаються перевірці перед продажем. При цьому дилери з метою надання транспортному засобу нового вигляду часто вдаються до заміни старих деталей, що значно відбивається на ціні.

Купуючи автомобіль з рук, необхідно попросити, щоб попередній власник розповів про існуючі пошкодження транспортного засобу. Якщо за його словами їх немає, це повинно насторожити, оскільки вживаний автомобіль не може бути без дефектів.

Перевірка автомобіля перед покупкою

Щоб купити авто без серйозних вад, слід здійснювати покупку після перевірки стану транспортного засобу. Під час огляду не зайвим буде звернути увагу на декілька аспектів:

  1. Діагностика. Перевірка зовнішніх ознак повинна проводиться на СТО або парковці. Рекомендується скористатися допомогою технічно грамотного працівника у сфері автосервісу, оскільки непідготовлена людина не може правильно здійснити діагностику. Також візьміть з собою друга в якості свідка.
  2. Зовнішнє дослідження автомобіля. В першу чергу варто звернути увагу на стан кузова та з якою легкістю відкриваються двері, капот і багажник. Відсутність фарби на бампері і капоті внаслідок атаки дорожнього гравію, є свідоцтвом того, що пофарбування не було проведене.
  3. Двигун. Не полінуйтеся прислухатися до шуму, що видає мотором. За наявності нетипового цокання, постукування та інших акустичних проявів слід насторожитися.
  4. Огляд салону. Уважно огляньте стан оббивки крісел, кермового колеса, ручок коробки перемикання передач. Також зверніть увагу, чи досить зручні задні сидіння для пасажирів.
  5. Не зашкодить перевірити наскільки комфортною є позиція водія:
    • рух і регулювання сидінь;
    • можливість налаштування руля;
    • рівень розташування педалей і важелів.
  6. Перевірка ресурсу авто. Найбільш прийнятним варіантом є вживана машина, в якої близько 50 тисяч пробігу. Виміряти його можна за допомогою спеціального приладу – одінометра.
  7. Перевірка достовірності документів – технічного паспорта, сервісної книжки, інструкцій.
  8. Тест-драйв.

Перед ухваленням остаточного рішення спробуйте самостійно проїхатись на авто, щоб переконатися в плавності його ходу і перевірити чи досить у нього потужності для старту на світлофорі або підйому по схилу. Бажано випробувати силу гальм на порожньому шосе або крутому спуску.

Покупка автомобіля є досить хвилюючим і відповідальним процесом. Тому перш ніж віддати гроші за вживане авто, рекомендуємо скористатися цією корисною інформацією, щоб не купити “кота в мішку”.

Поділитися