«Мистецькі подорожі» Івана Волчека

Малювати картини руками не можна,
Лише серцем, що б’є у душі..
В тій, де мешкає дивний художник,
Що натхнення черпає в собі.

Четверта за ліком виставка «Мистецькі подорожі» сумського художника Івана Волчека відкрилася 24 грудня 2019 року в Лебединському міському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва. В експозиції представлено 17 вибраних творів, які написані художником за останні роки.

У своїх роботах майстер наділяє кожен об’єкт правом бути побаченим. Так, на його картинах непримітні, на перший погляд, території набувають урочистих і піднесених рис під дією стихій та станів природи, а в пейзажах бур’яни перетворюються на колосальні монументи. В його натюрмортах фігурують осінні гарбузи та квіти, в яких художник віднаходить чисту і неповторну красу.  Твори митця — влучні і правдиві, виконані як щирий прояв любові до навколишнього світу.

Визначальною рисою творчості художника є постійний творчий пошук – це робить його живопис розкутим і сміливим, що проявляється в роботах на виставці: «Слобожанщина», «Бурлюківські місця», «Берег океану», «Скоро весна»…

Під час вернісажу Іван Олександрович подарував для музею свою картину «Бурлюкові місця» , де народився наш відомий земляк Давид Бурлюк та ескіз меморіальної дошки Давиду Бурлюку сумського скульптора Олега Прокопчука.

Своїми асоціаціями від пейзажних картин художника поділилися перші відвідувачі – учні 7 класу Лебединської ЗОШ № 1. «Приємні враження, щирі почуття, добро та ніжність – це те, чого сьогодні не вистачає людям», – зазначили вони.

Автора виставки привітали й інші почесні гості, серед яких був і товариш майстра Ювеналій Голод, що відзначив професіоналізм автора, як художника та реставратора. Також на згадку про подію Івану Волчеку була вручена подяка від міського голови «за вірне служіння мистецтву, талант і невтомний творчий пошук, а також  з нагоди відкриття персональної виставки «Мистецькі подорожі» в Лебединському міському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва».

Справжнім музичним подарунком для присутніх став виступ викладачки дитячої школи мистецтв ім. Б.Р. Гмирі Любові Суворової.  У її виконанні прозвучав твір Шопена «Вальс».

Ті, хто вже відвідав виставку, були у захваті від побаченого. Триватиме виставка «Мистецькі подорожі» Івана Волчека до 20 лютого 2020 року.

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *