Удосконалюємо свою майстерність

З метою інноваційного та креативного підходу у реалізації ігрових програм, запровадження оновлення форм і методів роботи у клубних закладах міста та своєчасною підготовкою річної статистичної звітності, на базі міського центру культури і дозвілля 17 грудня відбувся семінар – практикум на тему «Робота над розробкою та втіленням розважально-ігрових програм. Підготовка до річної статистичної звітності клубних закладів міста». Актуальність обраної теми на нинішній день є очевидною. Вона спрямована на підвищення рівня роботи клубних працівників із різними категоріями людей: дітьми, підлітками, молоддю, людей похилого віку та із обмеженими фізичними та психологічними можливостями, використання ними різних форм і методів, у тому числі й інноваційних, у сучасних умовах. У  роботі  семінару  взяли  участь  працівники  культури  клубних закладів міста.

У рамках першої частини  семінару-практикуму  пройшло декілька заходів. Провідний методист МЦКД  Валентина  Закаблучна  провела  тренінг  «Робота  над  сценарієм  розважально-ігрових  програм.  Методика   підготовки і проведення ігрових програм».  Завідувачі  Кобижчанським  та  Куданівським  міськими  клубами  Віктор  Панченко  та  Катерина  Венжега  розповіли  про проведення  конкурсів,  ігр, розваг  під  час  культурно – масових  заходів  у  клубних закладах міста.  Присутні  мали  можливість переглянути  слайд – шоу  «Використання  народних традицій  при  проведенні  розважально – ігрових програм». Художній  керівник  МЦКД  Тетяна  Антонченко   ознайомила  учасників  семінару з роботою над декоративно-художнім оформленням,  продемонструвала  реквізит  для  проведення  новорічних  дитячих ранків.

Для обміну досвідом з колегами  провідним методистом  МЦКД  Костянтином  Демиденком  було презентовано майстер – клас «Робота ведучого у розважально-ігрових програмах». В  ході  майстер – класу був представлений практичний показ  гри.  Метою її  проведення  була   активізація  діяльності  фахівців клубних закладів у пошуці  і впровадженні нових оригінальних форм культурно-дозвіллєвих заходів щодо основних напрямів соціокультурної діяльності.

Наступним питанням семінару-практикуму було «Підготовка до річної статистичної звітності клубних закладів міста». Провідний методист МЦКД Валентина Закаблучна ознайомила присутніх з оновленими формами статистичної звітності, розкривши питання «Основні вимоги щодо надання звітної документації про діяльність клубних закладів міста за підсумками роботи у 2019 році». Перейшовши до практичної частини семінару присутні працювали над оформленням форм звітності про діяльність клубного закладу.

Семінар – практикум пройшов творчо та динамічно. Під час заняття присутні ділилися своїм досвідом роботи, обмінювалися враженнями, адже метою даного семінару було збагачення професійних та творчих навиків працівників клубних закладів міста.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *