Молодь при владі

З нагоди Дня місцевого самоврядування члени міської Ради старшокласників «Лідер+» взяли участь у проекті «Молодь при владі». У цей день активісти учнівського самоврядування знайомилися зблизька із посадовими обов’язками міського голови, його заступників, начальників відділів, служб. Своїми враженнями від цього незвичайного дня поділилися учасники проекту.

Сліпченко Ярослав:

– Було дуже цікаво відчути себе міським головою. Протягом дня ми побували у суді, привітали представників влади міста та депутатів міської ради з професійним святом, взяли участь в урочистостях з нагоди Дня Збройних Сил України та Дня волонтера. Це складна і відповідальна робота, яку я собі уявляв по-іншому. Це гарний досвід для мене.

Стегній Владислава:

– Мені дуже сподобалося заміняти Олену Василівну. Цей день був дуже насичений. Ми провели апаратну нараду з начальниками відділів, відвідали депутата обласної ради Чалого В.Г. та привітали його зі святом, побували у ЗОШ №1 та садочку «Калинка», взяли участь у святковому концерті.

Бондар Олександр:

– Знайомлячись із роботою заступника міського голови Олександра Білокобильського, я переконався, що він очолює один із найскладніших напрямів роботи міської ради. Пересічній людині важко уявити, який об’єм роботи кожного дня виконують люди, які відповідають за наш добробут. Мені дуже цікаво було ознайомитися із бюджетом міста на 2020 рік, поспілкуватися із працівниками комунальних служб міста. На жаль, обмеженість у часі не дозволила мені особисто побувати на проблемних об’єктах міста. Маю надію, що наступного разу мені випаде така нагода.

Кривоногова Марія:

– Коли я ознайомилася із роботою керуючого справами виконавчого комітету,  зрозуміла, що це дуже відповідальна робота. Адже необхідно вчасно підготувати різноманітну документацію, щоб усі служби та відділи працювали ефективно. Мені довірили долучитися до цієї роботи, а саме: надрукувати та затвердити певні документи. Із задоволенням продовжила б ознайомлення із роботою органів місцевого самоврядування.

Єфтілій Анастасія:

– Мені дуже хотілося спробувати себе на посаді начальника відділу освіти. Була дуже вражена складністю і відповідальністю цієї роботи. Наш відділ освіти працює як один великий механізм. Кожен чітко знає свою роботу. Не знала, що саме відділ освіти вирішує різноманітні питання: від опалення закладів освіти до роботи з проблемними сім’ями. Протягом дня я познайомилася ближче із працівниками відділу освіти, відвідала харчоблок школи №7, поспілкувалася із заступником директора школи Ольгою Безкоровайною, перевірила медичне обслуговування дитячого садочка «Чайка». Хотілося б ще попрацювати з цим колективом.

Гордієнко Крістіна:

– Із задоволенням ознайомилася з роботою начальника відділу культури і туризму. Вперше завітала у художній музей не як відвідувач, а як людина, яка опікується його роботою. Дізналася про фінансові питання щодо реставрації музейних експонатів. Також познайомилася із працівниками відділу культури і туризму, побачила їхні робочі місця. Та найцікавіше було побачити із середини весь процес підготовки та проведення міського заходу до Дня Збройних Сил України.

Бабченко Євгенія:

– Я дізналася про роботу центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Це дуже складна і напружена робота, адже потрібно знати і вирішувати проблеми сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Мені випала нагода познайомитися з однією із таких родин. Я відчула, наскільки емоційно складно сприймати таку інформацію, тому, думаю, що не змогла б працювати на цій посаді.

Даш Вікторія: 

– Здавалося б, що робота начальника відділу з питань внутрішньої політики не така вже й складна. Але це не так. Я на собі відчула її складність та відповідальність. Адже потрібно завжди бути в курсі усіх важливих заходів, які відбуваються у місті і оперативно на них реагувати. Цей день був насичений подіями, і ми разом із Ольгою Сергіївною збирали, обробляли та розміщували інформацію на сайті міської ради. А ще мені випала нагода відзняти фотоматеріали під час міського свята.

 

Щиро дякуємо за співпрацю усім, хто працював з дітьми і ділився з ними своїм досвідом. Усі учасники цього проекту висловлюють надію, що така співпраця з органами місцевого самоврядування стане традиційною. Лідерам учнівського самоврядування  хочеться в міру своїх сил допомагати місцевій владі у їхній нелегкій роботі.

Олена Мальцева, координатор міської Ради старшокласників «Лідер+».

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *