Вшановували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 1986 року – трагічна дата, яка назавжди закарбується у пам’яті не тільки українців, а і всього світу. Наслідки цієї екологічної катастрофи ми, як не прикро констатувати факт, відчуваємо і досі. Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ліквідатори аварії, члени громадських організацій, представники влади міста, громадськість зібрались у Лебединському художньому музеї ім. Б.К.Руднєва, щоб вшанувати пам’ять тих, хто ціною власного життя і здоров’я рятував долі майбутніх поколінь.

Міський голова Олександр Бакликов звертаючись до ліквідаторів аварії на ЧАЕС, наголосив на тому, що, на жаль, трагедія, яка сталася не з їх вини, принесла стільки горя їм та їх родинам, забравши у декого здоров’я, а у декого життя. Олександр Миколайович висловив щиру вдячність ліквідаторам за їх неоціненний подвиг з порятунку всіх нас від страшного, смертельного впливу радіації, а також попросив ліквідаторів обов’язково звертатися та озвучувати свої проблеми, потреби міській владі у будь-який час, не лише з нагоди пам’ятних дат. З метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції грамотою міського голови нагороджено Миколу Безкровного, Михайла Калюжного, Миколу Кравченка, Бориса Кубишка, Павла Чуйка. Також міський голова урочисто передав Почесну грамоту від Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Івану Михайлику за сумлінне виконання обов’язків з ліквідації аварії на ЧАЕС, вагомий внесок у справу захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та зміцнення чорнобильського руху.

 

Голова громадської організації «Лебединська міська організація інвалідів «Союз Чорнобиль України» Леонід Плужник під час промови зазначив, що, на превеликий жаль, наслідки Чорнобильської трагедії ліквідовуються і до сьогодні, адже багато наших співвітчизників відчувають на собі згубний вплив радіоактивного випромінення.

Керівник Лебединського осередку «Спортивного клубу інвалідів «Фенікс» Тетяна Чуйко побажала ліквідаторам міцного здоров’я та усього найкращого, а також передала подяку «Лебединській міській організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» від ГО «Спортивний клуб інвалідів «Фенікс» та торт, випечений власними руками.

Звернулися до ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС і школярі,  а  також подарували кожному листівку на пам’ять.

Концертна програма, яку підготував відділ культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради була наповненою талановитими виконаннями музичних композицій. Свій талант дарували солісти міського центру культури і дозвілля Людмила Щербань, Людмила Орел, Світлана Циханська, Олена Листопад, Тетяна Бондар, Олена Демиденко.

 

Після культурної програми у музеї учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської трагедії 1986 р.».

  

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *