Обговорили проблеми осіб та дітей з особливими потребами

З нагоди Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями у приміщенні Лебединської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості управлінням праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради було організовано та проведено засідання «круглого столу» на тему «Реалії життя та вирішення проблем осіб та дітей з особливими потребами».

З вітальним словом до присутніх звернулися міський голова Олександр Бакликов та директор Лебединської філії Сумського ОЦЗ Микола Падалка.

Міський голова наголосив, що належна увага людям з особливими потребами повинна приділятися щоденно і дії органів влади спрямовані на посилення соціального захисту та надання конкретної допомоги цій категорії людей, а також запевнив, що керівництво міста завжди відкрите до діалогу. Олександр Миколайович висловив вдячність усім, хто постійно опікується питаннями осіб та дітей з інвалідністю, ініціативній громадськості, небайдужим, милосердним людям.

Микола Падалка зазначив, що люди з обмеженими фізичними можливостями потребують справедливого соціального захисту і створення таких умов життя, щоб знайти себе в суспільстві. Для залучення або повернення осіб з інвалідністю до активного соціального життя необхідно об’єднання зусиль різних інституцій, які опікуються їх проблемами.

Участь у засіданні «круглого столу» також взяли заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Ніна Гончарова, начальник відділу персоніфікованого обліку управління праці та соціального захисту населення Наталія Ілляшенко, заступник начальника відділу допомог управління праці та соціального захисту населення Лариса Зелена, начальник відділу освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради Тетяна Гримайло, заступник начальника Білопільського об’єднаного УПФУ Сумської області (Лебединське відділення) Світлана Бундюк, начальник відділу активної підтримки безробітних Лебединської міськрайонної філії СОЦЗ Людмила Бойко, директор КУ Лебединської міської ради «Інклюзивно-ресурсний центр» Олена Літковець, директор Лебединського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Сергій Яхван, начальник відділу молоді та спорту виконавчого комітету Лебединської міської ради Костянтин Забуга.

 

В ході засідання “круглого столу” усі запрошені мали можливість висловити свою думку та окреслити коло питань, які потребують першочергового вирішення. Зокрема, своїми думками поділилися Таісія Іванчук, Лідія Попова, Валентина Литвиненко, Анатолій Колесник, Анатолій Удод.

За активну громадську позицію, особистий внесок у забезпечення прав людей з обмеженими можливостями та з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю представники громадських організацій були нагороджені грамотами та подарунками.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *