З річницею привітали інклюзивно-ресурсний центр

Сьогодні виповнюється рівно рік з того дня, як відбулося урочисте відкриття комунальної установи Лебединської міської ради «Інклюзивно-ресурсний центр». На річницю із найтеплішими побажаннями та, звичайно ж, корисними подарунками завітали міський голова Олександр Бакликов, заступник міського голови Олена Кірєєва, начальник міського відділу освіти Тетяна Гримайло, начальник міського управління праці та соціального захисту населення Валентина Губська та директор спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Анатолій Удод.

  

Як говорить директор інклюзивно-ресурсного центру Олена Літковець, за цей рік відбулося дуже багато – покращувалася матеріально-технічна база центру, працівники установи підвищували свій професійний рівень під час навчань, отримували неоціненний досвід, та, звичайно ж, найголовніше, допомагали діткам із особливими освітніми потребами не просто отримувати знання, а й адаптуватися, соціалізуватися у нашому суспільстві.

Протягом минулого року послугами інклюзивно-ресурсного центру було охоплено 50 діток, цьогоріч – 35. У центрі створено максимально сприятливе середовище для розвитку дитини та її потенціалу. Є всі необхідні дидактичні матеріали, розвиваючі ігри, техніка. Крім розвиваючих, дітям проводять заняття із соціалізації, для цього облаштована ресурсна кімната з усіма необхідними побутовими приладами. Постійно надаються консультації батькам, пояснюється необхідність занять з дітьми і вдома. За статистикою, наголошують педагоги, після кількох років навчання за інклюзивною програмою діти повністю переходять до звичайних класів і цілком готові до самостійного дорослого життя.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *