Наше місто є учасником обласного конкурсу «Найкращий кабінет початкових класів»

Метою початкової освіти, відповідно до нового Державного стандарту, є всебічний розвиток дитини, її талантів, здібностей, компетентностей та наскрізних умінь з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей і потреб дітей, формування цінностей, розвиток самостійності, творчості та допитливості. Зрозуміло, що обладнане за сучасними стандартами освітнє середовище – передумова ефективної організації  освітнього процесу та якісних знань учнів.

З метою покращення матеріально-технічного та навчально-методичного забезпечення кабінетів початкових класів, створення оптимальних умов для навчання учнів, реалізації завдань Державного стандарту початкової освіти в Сумській області Департаментом освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації щорічно традиційно проводиться конкурс «Найкращий кабінет початкових класів». У 2019 році  до участі долучилися 33 заклади загальної середньої освіти.

Журі оцінило представлені роботи та визначило п’ять кращих кабінетів початкових класів відповідно до зазначених критеріїв оцінювання.

За результатами ІІ (заочного) етапу конкурсу найкращими визначено матеріали Конотопської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, Сумської спеціалізованої школи І ступеня № 30 «Унікум», Анастасівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Роменської районної ради, Заводської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Кириківської селищної ради Великописарівського району та Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 4 (учитель Ольга Вакуленко).

Журі візначило, що подані конкурсні роботи вирізняються змістовним оснащенням відповідно до затвердженого в установленому законодавством порядку переліку засобів навчання та обладнання навчального і загального призначення кабінетів початкових класів, відеозаписами (мультимедійними презентаціями), фотоколажами, що ілюструють ефективність роботи вчителів та учнів, які навчаються в цих класах.

Навчальні кабінети початкової школи п’яти кращих навчальних закладів області відповідно до Положення про конкурс до 30 жовтня братимуть участь у ІІІ (очному) етапі конкурсу.

Так, 23 жовтня до Лебединської ЗОШ № 4 завітали члени журі даного Конкурсу: Ніна Ганжа – провідний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої освіти Департаменту освіти і науки та Ірина Ягупа – заступник директора Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 27, яка, до речі, є вчителем третього класу, що бере участь у пілотному проекті щодо впровадження Концепції «Нова українська школа».

Члени журі оглянули навчальне забезпечення першого класу школи.

Ольга Володимирівна Вакуленко презентувала осередки класу, розповіла про особливості організації навчального простору кабінету, поділилася родзинками та знахідками, які сприяють ефективній організації роботи у класі.

З нетерпінням чекаємо на підведення підсумків Конкурсу та бажаємо перемоги Лебединській школі № 4.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *