Чарівниця Осінь завітала до бібліотек

Осінь – чудова пора збору врожаю, час милування запашними хризантемами та павутинками бабиного літа. А для читачів бібліотек осінь – пора гарячого чаю та хороших книг. Доброю традицією стало щорічно проводити літературно-музичне свято «Осінь в гості завітала» у бібліотеці №2. Читальний зал книгозбірні перетворився на казковий осінній сад. Щедра Осінь завітала на свято із смачними дарами та жовтим листям, а натомість отримала позитивні емоції та вдячність від учнів 2 класу ЗОШ №5 (класний керівник Кудлай Марія Віталіївна), що захоплено вітали чарівну гостю.

Діти прослухали розповідь бібліотекаря Надії Демченко про те, як із давніх-давен українським народом відзначався прихід золотої осені, а також пограли з гостею у цікаві ігри: відгадували загадки, ребуси та прислів’я, складали осінні букети, впізнавали з якого дерева упав осінній листочок тощо. Вірші про осінь у виконанні школярів стали цікавим доповненням свята. Під час заходу було проведено конкурс осінніх малюнків і юні художники отримали заохочуючі подарунки.

  

Свято осені, яке увібрало в себе різномаїття барв, пройшло весело та захоплююче, про що свідчили радісні усмішки на обличчях дітей.

Завітала красуня Осінь і до міської бібліотеки №1. У читальному залі закладу оформлено виставку-інсталяцію «Осіння рапсодія». До уваги користувачів пропонуються книги, у яких ноти осіннього настрою звучать у різних тонах: в легкому смутку та літній ностальгії, в темноті безвиході та сонячних променях надії… Чарує око композиція з овочів, фруктів, квітів та різнобарвного осіннього листя.

Та найголовнішим для відвідувачів бібліотеки є осіннє читання. Зачаровує осіння книжкова вітрина книгоманів яскравими фарбами та чудовими ліричними прозовими творами Р. Іваничука «Осінні узори», Ю. Винничука «Весняні ігри в осінніх садах», О. Ільченко «Петербурзька осінь» й величною поезією Л. Костенко, В. Сосюри, А. Малишка тощо.

З книгою довгими осінніми вечорами завжди буде тепло та затишно.

Запрошуємо усіх бажаючих до бібліотек і впевнені, що зачитавшись цікавою книгою, на зміну осінній депресії до вас прийде ліричний осінній настрій.

Лебединська міська бібліотека.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *