На часі питання приєднання сільських рад до міста Лебедина

2 жовтня у стінах Червленівського сільського клубу відбулося засідання у форматі «круглого столу», у якому взяли участь місцеві мешканці, депутати сільської ради, сільський голова села Червленого та представники депутатського корпусу Лебединської міської ради на чолі з секретарем ради Оксаною Древаль та виконавчого комітету Лебединської міської ради. З метою проведення конструктивного діалогу захід було ініційовано під час засідання 54-ї сесії Лебединської міської ради, на якій були присутні і представники Червленівської сільської ради.

Під час зустрічі обговорювалися важливі питання, що турбують як мешканців села Червленого, так і міста Лебедина. Жвава дискусія точилася навколо можливості приєднання Червленівської сільської ради до міста Лебедина. Депутати Лебединської міської ради намагалися розкрити перед сільською громадою переваги, що вони отримають у випадку приєднання. Одним із таких позитивних надбань може бути і можливість безкоштовного підвозу дітей з с. Червлене до шкіл міста. Перший заступник міського голови Ольга Зікєєва пояснила червленівцям, що до кінця 2019 року власні надходження місцевого бюджету міста Лебедина очікуються в сумі близько 72 мільйонів гривень, ці кошти сплачені до бюджету платниками податків Лебединської громади, а отже, головним завданням депутатського корпусу та виконавчого комітету Лебединської міської ради є ефективне і цільове використання цих коштів.

Також Ольга Зікєєва детально пояснила присутнім механізм наповнення бюджету ОТГ, закцентувавши увагу на широких можливостях об’єднаної громади у напрямку розвитку і покращення якості життя та нагадала, що об’єднані громади самостійно планують та сприяють місцевому економічному розвитку; вирішують питання розвитку та утримання інфраструктури об’єднаної громади, благоустрою територій, житлово-комунальних послуг, первинної охорони здоров’я та швидкої медичної допомоги, середньої, дошкільної та позашкільної освіти, культури та фізичної культури й спорту; самостійно управляють пасажирськими перевезеннями на території громади.

Проте з боку жителів висловлювались побоювання щодо недостатнього фінансування с. Червлене у випадку приєднання до міста, на що було надано вичерпну відповідь стосовно фінансування у відповідності з Бюджетним Кодексом. Також мешканці Червленого ставили інші питання, які їх турбують та, сподіваємось, отримали на них вичерпні відповіді.

Після майже двогодинної розмови учасники круглого столу домовилися про наступну зустріч задля більш предметної розмови стосовно перспектив подальшої співпраці Червленівської сільської ради та міста Лебедина.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *