Національно-патріотична гра “Лебідь”

26 вересня у Лебединському лісопарку відбулися вже традиційні спортивні змагання – національно-патріотична гра “Лебідь”. Представники загальноосвітніх шкіл міста, Лебединського медичного училища імені професора М.І.Сітенка, КЗ СОР «Лебединський педагогічний коледж імені А.С. Макаренка» та ВПУ лісового господарства мали змогу випробувати свої сили у різноманітних, цікавих видах спорту, отримати новий досвід та купу позитивних емоцій.

Захід організований безпосередньо виконавчим комітетом Лебединської міської ради, КУ СОР «Сумський обласний центр відпочинку, оздоровлення, туризму та військово-патріотичного виховання»,  підтримку в організації та проведенні заходу надали військовослужбовці 27-мої артилерійської Сумської бригади та представники громадських організацій «Місто 2.0», Лебединського об’єднання воїнів АТО «Патріот», Лебединського осередку «Національного корпусу».

Відкриваючи змагання, зі словами вітання та побажання успіхів від імені міського голови Олександра Бакликова до учасників заходу звернулася заступник міського голови Олена Кірєєва, відзначивши, що національно-патріотичне виховання молоді наразі є надзвичайно важливою складовою виховного процесу підростаючого покоління.

З словами вітань та побажань успіхів під час змагань звернулися військовий комісар Роман Перекрестов та т.в.о. заступника командира 2-го дивізіону морально-психологічного забезпечення Богдан Туча.

Учасники заходу згадали поіменно наших земляків – Героїв АТО, які поклали свої голови за наше мирне сьогодення і світле майбутнє: Брисенка Богдана Миколайовича, Несторенка Олександра Васильовича, Мякотіна Сергія  Павловича, Чередайка Сергія Володимировича, Гетьмана Юрія Володимирович. Присутні вшанувати пам’ять усіх, хто поліг, захищаючи рідну землю, нашу Україну, хвилиною мовчання.

Цьогоріч школярі та студенти міста виборювали звання кращого у таких конкурсах: «Візитка команди» та стройовий впоряд – особиста підготовка та дії в складі; вікторина з історії України, Сумщини, Лебедина та історії козацтва ; змагання з дартсу; змагання зі спортивного орієнтування на місцевості; огляд якості (рівня) початкової військової підготовки: конкурс «Складання бойової зброї на швидкість; військово-тактична підготовка у формі гри на місцевості з використанням елементів пейнтболу; військово-тактична підготовка у формі гри на місцевості «Лазертаг»; спортивна естафета; медична підготовка: конкурс з надання долікарської допомоги.

У рамках етапів гри «Лебідь» також проводились майстер-класи «Поводження зі зброєю та самозахист», «Надання долікарської допомоги».

Варто відзначити, що неабияке захоплення  викликали змагання «Лазертаг» та пейнтбол, що були організовані й проведені представниками КУ СОР «Сумський обласний центр відпочинку, оздоровлення, туризму та військово-патріотичного виховання».

У результаті запеклої боротьби у загальнокомандному заліку призові місця розподілились наступним чином:

І місце посіла команда КЗ СОР «Лебединський педагогічний коледж імені А.С. Макаренка»;

ІІ місце – команда загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 5;

ІІІ місце – команда загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 6.

Усі фото змагань – у альбомах: «Лебідь»_ч.1“Лебідь”_ч.2“Лебідь”_ч.3

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *