Працювала міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

24 вересня відбулося чергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, під час якого членами комісії було розглянуто перелік важливих питань.

Першочергово під час комісії було розглянуто питання стану підготовки об’єктів життєзабезпечення населення міста у зимовий період 2019-2020 років та заходи щодо попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і пожежної безпеки міста Лебедина у зимовий період 2019-2020 років.

Начальник управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради Олексій Парфило проінформував присутніх, що на виконання рішення виконавчого комітету Лебединської міської ради від 15.05.2019 № 124 «Про підготовку об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери міста до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років» був створений оперативний штаб по підготовці об’єктів житлово-комунального господарства, установ соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період.

У 2019 році роботи по підготовці житлового фонду до осінньо-зимового періоду 2019-2020 років виконувалися за рахунок коштів комунальних підприємств.

Комунальним підприємством «Лебединська житлово-експлуатаційна контора виконавчого комітету Лебединської міської ради» у ході підготовки до осінньо-зимового періоду 2019-2020 років було виконано заходи на суму близько 160 тис. гривень, а саме: поточний ремонт покрівель у багатоквартирних житлових будинках; профілактику електромереж із заміною електрокабелів, патронів у будинках; ремонт внутрішньо будинкових мереж водопостачання у будинках; повірку димовентиляційних каналів у кількості 229 одиниць; ремонт каналізаційних мереж у багатоквартирних житлових будинках; заміну загальнобудинкових електролічильників у будинках; виконано ремонт під’їзних козирків у будинках; ремонт східців входу до підїзду будинків; ремонт лавок та елементів дитячих майданчиків на прибудинковій території багатоквартирних житлових будинків.

За рахунок коштів комунального підприємства «Лебединське будинкоуправління мікрорайону «Черемушки» виконавчого комітету Лебединської міської ради» проведено поточний ремонт дахів будинків; поточний ремонт під’їздів у будинках; технічна ревізія стояків холодної води, кранів, задвижок в усіх будинках виконується згідно плану; відремонтовано 50% вхідних дверей в усіх будинках, роботи продовжуються; поточний ремонт фундаментів у будинках; поточний ремонт козирка будинку; заміну стояка холодного водопостачання у будинку; заміну лежака водопостачання в будинку.

За кошти комунального підприємства «Водоканал виконавчого комітету Лебединської міської ради» виконано: ліквідовано 25 поривів водогону; ремонт пускової системи свердловини № 5; відновлено роботу каналізаційної насосної станції № 1 «Черемушки» (заміна кабелю, заміна пускача, тощо); ліквідовано порив напірного колектора КНС № 1 на поля фільтрації; проведено промивку водогону на вулиці Героїв Майдану (7 операцій); виконано 29 ремонтів водорозбірних колонок;  повірку лічильника з свердловини № 3 на центральному водозаборі; заміну насоса ЕЦВ 5-63-80 на водозаборі провулку Верстатників; заміну водопровідних мереж на вулиці Калиновій; виконано косметичний ремонт КНС-1 мікрорайону «Верстатників»; ремонт насосного агрегату станції підкачки багатоквартирного житлового будинку № 32 на вулиці Тараса Шевченка; промивку каналізаційних мереж на КНС основних очисних споруд на тупик Олешнянський та заміну на них насосного агрегату; вирівнювання люків оглядових колодязів мереж водопостачання та водовідведення на проїжджих частинах вулиць міста в кількості шість штук; підготовлено до роботи в осінньо-зимовий період 5 одиниць техніки. З метою покращення якості послуг з водовідведення багатоквартирних житлових будинків на вулицях Сумській та Дрьоміна, за кошти міського бюджету, проведено тендерну закупівлю відповідних робіт, визначено переможця. У даний час роботи з будівництва зовнішньої каналізації житлових будинків № 108, 110 на вулиці Сумській та житлових будинків № 6, 10, 10А на вулиці Дрьоміна, розпочато. Плановий термін виконання робіт складає 2 місяці.

Комунальним підприємством «Комбінат благоустрою виконавчого комітету Лебединської міської ради» у ході підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років проводяться роботи з підготовки снігоочисного обладнання для очистки снігу – ремонт навісного обладнання (ножі, відвали), фактично підготовлено 4 одиниці техніки; проведено закупівлю інвентарю для очистки снігу в кількості 30 одиниць; виконано підготовку полігону ТПВ до прийняття побутових відходів у зимовий період; виконані роботи з підготовки столярного цеху та побутових приміщень до роботи у зимовий період; виконано ремонт ліхтарів та заміну ламп вуличного освітлення, заміну пошкодженого та застарілого обладнання на вулицях міста; виконано ремонт пічного опалення на прохідній підприємства; виконано заготівлю дров для опалення приміщень підприємства у кількості 65 куб. метрів; виконано перевірку котла в адмінприміщенні для роботи у зимовий період; підготовлено матеріали для утеплення гаражів, де знаходиться техніка; проведено заміну решіток та чистку водостоків та ливневоприймальних колодязів на території Лебединської міської ради; виконані роботи по очистці та ремонту шахтних колодязів громадського користування на території Лебединської міської ради. Наразі тривають роботи щодо підготовки спеціалізованої снігоприбиральної техніки для утримання доріг та тротуарів у зимовий період.

За кошти комунального підприємства «Лебединтеплоенерго» у рамках підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років виконано: закупівлю твердого палива в кількості 150 куб. метрів (дрова) на суму 94,5 тис. гривень; лабораторні вимірювання електрообладнання і заземлюючих пристроїв на котельнях і ремонтній базі; роботи з підготовки машин та механізмів до робіт в умовах низьких температур; ремонт обладнання електричних і теплових установок та мереж у необхідних обсягах згідно з затвердженими планами; демонтаж тепломережі від котельні за адресою: вулиця Тараса Шевченка, 63, до споживачів на вулиці Леоніда Батютенка; ремонт теплової мережі від ТК-4 до ТК-5 у котельні за адресою: вулиця Героїв Майдану, 24; ремонт покрівлі на котельнях;часткова заміна підземної тепломережі Ду-125 від ТК-12 до УЗ-3 у котельні за адресою: тупик Олешнянський, 7; часткову заміну підземної тепломережі Ду-100 від ТК-12 до ТК-13 у котельні за адресою: тупик Олешнянський, 7; теплову ізоляцію теплових установок і повітряних теплових мереж у котельнях; виконується укомплектування підприємства аварійним запасом необхідного обладнання, запасними частинами та матеріалами; виконано поточний ремонт віконних рам у котельні; заміну мережного насоса на менш енергоємний (з 5,5 кВт на 4 кВт) у котельні; заміну мережного насоса на менш енергоємний (з 5,5 кВт на 4 кВт) у котельні; оновлено фарбування газопроводів котелень; виконано повірку контрольно-вимірювальних приладів, коректорів, газових лічильників; проведено укомплектування робочих місць оперативною та технічною документацією; забезпечено організацію протиаварійних заходів у разі введення в дію аварійних відключень та (або) обмежень споживання електричної енергії та потужності.

Комунальним підприємством «Лебединтеплоенерго» виконано заготівлю дров у кількості 105 тон, роботи з заготівлі дров продовжуються.

Стан доріг на вулицях міста Лебедина знаходиться на особливому контролі у виконавчому комітеті Лебединської міської ради. Протягом 2019 року за рахунок міського бюджету виконано поточний ремонт доріг на вулицях:

  • Першогвардійській – 6 765 кв. метрів (суцільним шаром) на суму 3 133 950,0 гривень;
  • Пушкіна – 1 430 кв. метрів (суцільним шаром) на суму 616 000,0 гривень;
  • Русіянова – 351 кв. метр (ямковий ремонт) на суму 198 997,2 гривень;
  • Будильській – 408,5 кв. метра (ямковий ремонт) на суму 198 996,0 гривень;
  • Героїв Майдану – 218,5 кв. метра ( ямковий ремонт) на суму 98 995,2 гривень;
  • площі Волі – 352 кв. метри (ямковий ремонт) на суму 99 852,0 гривень;
  • площі Соборній – 440 кв. метрів (ямковий ремонт) на суму 198 974,0 гривень.

Протягом 2019 року за рахунок державного бюджету виконано поточний ремонт дороги на вулиці Вокзальній – 6 363,1 кв. метра (суцільним шаром) на суму 2 799 999,0 гривень. Разом із цим, за співфінансування з державного бюджету виконано поточний ремонт дороги від приватної садиби № 75 до залізничного переїзду «35 км» на вулиці Тараса Шевченка в місті Лебедині (суцільним шаром) загальною площею 2 927 кв. метрів на загальну суму 1 200 000,0 гривень (у тому числі 332 910,0 гривень міського бюджету та 864 000,0 гривень державного бюджету).

У всіх закладах освіти міста розроблено та забезпечено виконання організаційно-технічних заходів щодо підготовки теплового господарства до опалювального періоду; на джерелах теплопостачання виконано випробування тепломереж, ревізію запірних механізмів, ремонт та відновлення теплової ізоляції, герметизацію інженерних вводів, промивку та очистку систем опалення, гідравлічне випробування систем опалення. Виконано заміну вікон у кількості 48 штук на суму 199 тисяч гривень в будівлі загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 4. Утеплення фасаду будівлі їдальні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 на загальну суму 94,6 тисяч гривень. Заміна теплових мереж у дитячому дошкільному закладі «Чайка» протяжністю 70 метрів на суму 25,995 тисяч гривень. На альтернативному виді палива працює котельня загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 4. Завезено 54 куб. метрів дров на суму 42,056 тис. гривень. До кінця вересня заплановано заготівлю дров 100% від потреби.

У всіх закладах освіти міста проводиться належна робота щодо покращення та зміцнення матеріально-технічної бази. Щороку проводиться навчання осіб, відповідальних за електрогосподарство та теплове господарство, з подальшою здачею заліку.

Начальник відділу мобілізаційної, оборонної роботи та з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Лебединської міської ради Юрій Кіптенко зачитав присутнім комплексний план заходів щодо попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на території Лебединської міської ради у зимовий період 2019-2020 років. Основними завданнями Комплексного плану є координація дій міських спеціалізованих служб щодо попередження надзвичайних ситуацій, у тому числі пожеж та під час експлуатації об’єктів в осінньо-зимовий період; забезпечення оперативного реагування органу управління, державних та комунальних аварійно-рятувальних служб на надзвичайні ситуації та події на об’єктах інфраструктури міста та об’єктів життєзабезпечення населення; забезпечення контролю за здійсненням заходів щодо захисту населення і територій від пожеж та надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Наступним члени комісії розглянули питання стану готовності закладів освіти міста з пожежної безпеки. Лебединським районним сектором Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області у серпні 2019 року було взято участь в огляді готовності закладів освіти м. Лебедин до початку роботи в новому 2019-2020 навчальному році та в осінньо-зимовий період. Під час обстеження встановлено, що відділом освіти та адміністрацією закладів проводиться певна робота щодо покращення протипожежного стану загальноосвітніх шкіл та дошкільних навчальних закладів міста, а саме: в усіх закладах проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання, виконано заміну пошкоджених розеток, частково встановлені та укомплектовані пожежні щити, проведено технічне обслуговування вогнегасників усіх типів.

Також присутні розглянули питання про стан виконання розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації від 04.12.2018 №723-ОД щодо навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *