У Лебедині відбулася низка заходів, присвячених Дню партизанської слави

Щорічно 22 вересня згідно з Указом Президента України від 30 жовтня 2001 року №1020 в Україні відзначається День партизанської слави. У цей день ми вшановуємо пам’ять тих, хто вніс неоціненний вклад у перемогу над фашизмом у Європі. Подвиги партизан та підпільників, які пройшли крізь важкі, страшні випробування, ніким не забуті. У цей день ми говоримо про хоробрість, мужність, самосвідомість учасників партизанського руху. З почуттям безмежної  вдячності ми вшановуємо їх пам’ять.

До Дня партизанської слави керівництвом міста на чолі з міським головою Олександром Бакликовим хвилиною мовчання та покладанням квітів у сквері Воїнської слави було вшановано пам’ять партизан і підпільників, усіх, хто віддав своє життя за мир багатьох поколінь.

Низка тематичних заходів, присвячених Дню партизанської слави відбулася у школах міста.

З метою розширення знання учнів про партизанський рух в Україні, героїв партизанського руху, виховання пошани до тих, хто боровся за батьківщину у школі №3 протягом 18-20 вересня було проведено ряд тематичних заходів. На подвір’ї школи відбулася лінійка «Україна – земля героїчного народу», під час якої учні розповідали про боротьбу та подвиги українських партизан.

 

З учнями початкової та середньої ланки проведені виховні години «Ми йшли у бій не ради слави», «Партизанськими стежками», «Від Путивля до Карпат». «Полум’я партизанської війни» – під такою назвою у школі проходив інформаційний дайджест. Восьмикласники перегорнули історичні сторінки подій в роки Другої світової війни 1939-1945 років, розвитку партизанського та підпільного руху опору в Україні. З учнями 10-11 класу вчителем історії Шиян О.М. проведено уроки мужності «Сумщина – колиска партизанського руху».

У шкільній бібліотеці організовано тематичну виставку «Вони захищали свою землю», яка відображає героїчні сторінки вітчизняної історії.

Години пам’яті було проведено у школі №4: історичну бесіду «Героїчне минуле партизан», подорож партизанськими стежками «Поки горить свіча, не згасне пам’ять». Вчитель історії Федірко І.О. провела інформаційну хвилинку «Пам’ять про минуле» , розповівши учням 9 класу про внесок партизанських об’єднань у загальну перемогу над Німеччиною, про партизанський рух на території рідного краю під час радянсько-німецької війни.

Учні школи відвідали сквер Воїнської слави і поклали квіти до пам’ятників.

З нагоди Дня партизанської слави у школі №5 з учнями 10 класу була проведена виховна година «Лебединщина  – земля героїчного народу», учні 9-Б долучились до історико-літературного дослідження «Невідома війна: партизанський рух на Лебединщині», вчителі початкових класів провели бесіди про партизанський рух на Лебединщині. У бібліотеці оформлені тематичні виставки воєнних років та історичної літератури про партизанський  рух  в Україні  та  місті Лебедині.

З метою національно-патріотичного виховання, визнання внеску народних месників у Велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали, в школі № 6 відбулися уроки мужності «Не дозволити забути» для учнів 5 – 8 класів. Учні 5 – го класу вшанували пам’ять, поклавши квіти до пам’ятних знаків у сквері Воїнської слави.

Учні 9 – 11 класів здійснили заочні екскурсії – подорожі «Стежками партизанської слави».

У шкільній бібліотеці для школярів була організована виставка художньої літератури: «Слово про подвиги партизанів…»

З метою розширення знань учнів про партизанський рух в Україні, героїв партизанського руху у 7-А класі школи №7 пройшла година спілкування «Пам’ять про минуле». Своїми подвигами прославили нашу Вітчизну різні покоління українського народу. На своїх плечах винесли вони тягар найстрашнішої війни ХХ століття – Другої світової. У найтяжчий час для нашої Вітчизни, 22 червня 1941 року пішли на фронт тисячі солдат і матросів,  до лав добровольців ставало багато юнаків, які ледве закінчили школу. Багато з них приписували собі роки, щоб потрапити на фронт. Але були й такі, хто в суворий воєнний час боровся з ворогами в глибокому тилу, не жаліючи крові й самого життя.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *