Підсумки оздоровлення та відпочинку дітей влітку

Про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 року говорили сьогодні під час апаратної наради. Як повідомив начальник відділу молоді і спорту виконавчого комітету Лебединської міської ради Костянтин Забуга, у місті було проведено комплекс заходів щодо якісного оздоровлення та змістовного відпочинку дітей, а також забезпечення стабільного функціонування закладів відпочинку в літній період 2019 року.

На організацію проведення оздоровлення  та відпочинку дітей у 2019 році з міського бюджету виділено 229,431 тис. грн. (з них 136,231 тис. грн. – відпочинок у пришкільних та профільних таборах; 93.2 тис. грн. на придбання путівок на оздоровлення протягом року у заміських таборах). Станом на 05.09.2019 року  профінансовано коштів з міського бюджету 194,431 тис. грн, субвенції обласного бюджету на закупівлю путівок за повну вартість – 127,7 тис.грн, залучені кошти – 180,0 тис.грн. З метою організованого початку літньої оздоровчої кампанії були проведені засідання організаційного комітету з  проведення у місті літньої оздоровчої компанії. Відділом молоді та спорту разом з відділом освіти був сформований  банк даних дітей пільгових категорій, які бажають відпочити та оздоровитися у літній період. З початку року до відділу молоді та спорту  надійшло 62 заяви від батьків на оздоровлення своїх дітей. З них – по 13 заявам  було отримано відмову батьків, 46 заяв були задоволені і отримані путівки відповідно до черговості. На даний час у місті послугами оздоровлення та відпочинку охоплено 1464 дитини  шкільного віку. Із них: послугами оздоровлення – 178 дітей, послугами відпочинку 1286 дітей, що складає 52,9% від загальної чисельності дітей шкільного віку. Протягом літнього періоду на базі загальноосвітніх шкіл вже відпрацювали 16 пришкільних таборів, у них відпочило 1257 учнів загальноосвітніх шкіл міста. Особлива увага під час літнього оздоровлення приділялася учням пільгової категорії , станом на 05.09.2019 року відпочили  у пришкільних та профільних таборах 25 дитини-сироти та діти без батьківського піклування, 21 дитина з інвалідністю, 476 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, 325 обдарованих дітей, 475 дитина, яка перебуває  на диспансерному обліку.

Наразі 10 дітей соціально-уразливих категорій оздоровилися у центрі «Молода гвардія» м. Одеси та «Артек» Київська область, 17 дітей в ДОТ «Дружба» м. Білопілля, 6 дітей були охоплені відпочинком у таборі наметового типу «Табір Миру» смт. Краснопілля. Більше ста дітей було охоплено відпочинком у обласному  дитячому багатопрофільному санаторії «Лебедин», 3 дітей, батьки яких загинули в АТО, відпочили у ДОТ «Дружба» та 1 дитина в Республіці Польща, 29 дітей відпочили у ПТНТ «Сузір’я».

Тимчасово виконуюча обов’язки начальника відділу освіти Тетяна Гримайло додала також, що у пришкільних та профільних таборах на базі загальноосвітніх, позашкільних закладів відпочинкові зміни тривали чотирнадцять робочих днів. Робота відпочинкових таборів протягом літа була організована у дві зміни. Заклади дошкільної освіти міста на літній період були переведені на санаторний режим роботи.  Під час відпочинку учнів у відпочинкових таборах було організовано дворазове харчування із розрахунку 19 грн. 60 коп. на одну дитину (7,60 грн – міський бюджет, 12 грн. – батьківська плата).

На базі загальноосвітніх навчальних закладів працювало 14 відпочинкових таборів, у яких відпочивало 1077 вихованців. Мережа відпочинкових таборів була поділена на пришкільні та профільні табори: 6 профільних таборів англомовного спрямування (ЗОШ №1 – табір «Lovely kids» – 25 учнів; ЗОШ № 3 – табір «Сонячний» – 45 учнів; ЗОШ № 4- табір «СІМ» – 25 учнів; ЗОШ № 5 – табір «Дружба» – ЗО учнів; ЗОШ № 6 – табір «Грінвіч» – 50 учнів; СШ № 7 – табір «1’Іау Ніції» – 87 учнів) та 8 звичайних пришкільних таборів.

На базі позашкільних закладів (Центру позашкільної освіти та Дитячо-юнацької спортивної школи) була організована робота двох профільних таборів, у яких відпочивало 180 вихованців. В цілому, в літній період на базі закладів освіти міста працювало 16 відпочинкових таборів, у яких послугами відпочинку було охоплено 1257 учнів.

Під час літнього оздоровлення була організована літня трудова зайнятість учнів: трудові загони старшокласників – 10/107 учнів; учнівські виробничі бригади – 14/113 учнів; ремонтні бригади – 8/90 учнів; бригади по благоустрою – 11/113 учнів; шкільне лісництво – 1/12 учнів. Екскурсіями охоплено 548 учнів, походами – 363 учні.

Особлива увага під час літнього відпочинку приділялася національно-патріотичному вихованню, зокрема, проведенню бесід, виховних заходів, бесід «Символіка нашої держави», конкурс «Патріот», були організовані відвідування шкільних музеїв, міського краєзнавчого музею. Педагогічними колективами відпочинкових таборів було організовано проведення конкурсів, інтелектуальних програм, квестів, спортивних змагань та інше. Одним із найголовніших питань є збереження життя і здоров’я дітей під час літнього відпочинку та оздоровлення.

За підсумками оздоровлення і відпочинку дітей та учнівської молоді під час літніх канікул проведено конкурс на кращий відпочинковий табір. Кращі матеріали відпочинкових таборів Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 відправлені на обласний конкурс на кращий відпочинковий табір.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *