Серпнева конференція освітян міста

Для освітян Лебедина початок нового навчального року знаменується серпневою конференцією працівників освіти міста – особливою педагогічною традицією, зігрітою теплом останніх літніх днів та любов’ю до професії. Тема цьогорічної конференції: ««Концепція «Нова українська школа»: впевнені кроки реалізації в системі освіти міста та пріоритетні завдання на майбутнє».

Традиційно на серпневих конференціях освітяни аналізують зроблене, обговорюють реалізацію нових освітніх стандартів сьогодення, формують освітню стратегію на майбутнє. Освіта є основою прогресу людства. У зв’язку з цим перед освітянами стоїть завдання формування в молодих українців таких якостей, як: прагнення до навчання упродовж усього життя; постійний пошук найкращих шляхів розв’язання життєвих проблем; готовність своєю навчальною, а потім і фаховою працею закласти основу власного соціального успіху і зробити внесок у громадську, державну справу. Все це – головні завдання Концепції «Нова українська школа».

Підвела підсумки розвитку освіти міста у 2018-2019 навчальному році та окреслила завдання на 2019-2020 навчальний рік тимчасово виконуюча обов’язки начальника відділу освіти Тетяна Гримайло. Тетяна Олександрівна підкреслила, що стратегічним завданням діяльності відділу освіти і навчальних закладів визначено надання якісних освітніх послуг, турботу і вболівання про майбутнє покоління, створення комфортних умов для розвитку дітей, співпрацю з органами місцевого самоврядування та громадою у вирішенні ключових питань розвитку освіти міста.

Разом з педагогами міста у роботі конференції взяли участь міський голова Олександр Бакликов. Звертаючись до присутніх педагогів, міський голова подякував їм за плідну працю та достойну підготовку до нового навчального року. Адже освіта сьогодні – це основа для розвитку інтелектуального потенціалу нашої країни, багатство нашого народу та чи не найголовніший чинник модернізації країни. Олександр Бакликов також нагородив грамотами кращих педагогів міста. Грамотою міського голови нагороджено Федірко Ірину Олександрівну, вчителя історії Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №4, Артюх Наталію Павлівну, вихователя Лебединського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Казка», Савеко Юрія Григоровича, директора Лебединської дитячо-юнацької спортивної школи.

За підсумками 2018-2019 навчального року, на підставі клопотань атестаційних комісій І рівня Грамотами Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації нагороджені: учитель української мови та літератури Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 Дрюхіна Олена Володимирівна, учитель української мови та літератури Лебединської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7 Утка Людмила Володимирівна, директор Лебединської загальноосвітньої школи  І-ІІ ступенів №4 Дубовик Олена Сергіївна, директор Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 Верхова Валентина Юріївна, вихователь Лебединського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Чайка» Оголь Тетяна Олександрівна.

Подякою Міністерства освіти і науки нагороджено Фролову Тетяну Іванівну, директора Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3.

Оголь Тетяна Олександрівна нагороджено грамотою видавництва «Світоч» за перемогу у Всеукраїнському конкурсі освітніх технологій, проведеному Міністерством освіти і науки України та журналом «Дошкільне виховання».

Привітати всіх присутніх з початком нового навчального року завітали вихованці Лебединського міського центру позашкільної освіти.

Конференція завершилася прийняттям рекомендацій серпневої конференції щодо розвитку освіти на новий 2019/2020 навчальний рік.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *