В художньому музеї відбудуться наукові читання

В рамках відзначення 140-річного ювілею останнього володаря Михайлівки – Капніста Олексія Васильовича (1879-1958), 06 вересня 2019 року в Лебединському міському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва відбудуться наукові читання на тему «Капністи: мистецьке коло козацького роду».

Наукові читання мають на меті об’єднати зусилля музейників, істориків та краєзнавців у вивченні та дослідженні історії роду Капністів, періоду їх проживання в селі Михайлівка Лебединського повіту, а також обмін досвідом та напрацюваннями між учасниками читань.

В програмі наукових читань: виступи, доповіді та презентації (модератор наукових читань – науковий співробітник художнього музею – Алла Подвезько), а також екскурсія по місту «Капністи і Лебедин» та екскурсія до села Михайлівка (організатор – спеціаліст міського відділу культури і туризму – Валентина Знаменщикова).

Організатори проведення наукових читань «Капністи: мистецьке коло козацького роду»: Лебединський міський художній музей ім. Б.К. Руднєва спільно з відділом культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради.

Слід відзначити, що це вже 2 за останні 2 роки наукові читання, що проводяться художнім музеєм, після 30 річної перерви.

За проведенням наукових читань «Капністи: мистецьке коло козацького роду» слідкуйте на сайті Лебединського міського художнього музею ім. Б.К. Руднєва – http://artmuseum.lebedyn.org/

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *