Результати фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств міста за І півріччя 2019 року

20 серпня під час апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим, її учасниками було розглянуто питання стосовно результатів фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств міста за І півріччя 2019 року.

Як повідомила начальник відділу комунального майна і приватизації управління економічного розвитку і торгівлі Наталія Ковалевська, виконавчий комітет Лебединської міської ради є засновником 6 комунальних підприємств: «Лебединтеплоенерго», «Водоканал», «Комбінат благоустрою», «Лебединська житлово-експлуатаційна контора», «Лебединське будинкоуправління мікрорайону «Черемушки» та «Бюро технічної інвентаризації».

Загальний дохід (виручка) від реалізації продукції комунальних підприємств за перше півріччя 2019 складає 13,7 млн. гривень. Збільшився цей показник у порівнянні з відповідним періодом минулого року в комунальних підприємствах «Лебединське будинкоуправління мікрорайону «Черемушки» на 50,6 відсотка, «Водоканал» – на 14,4 відсотка, «Комбінат благоустрою» – на 12,8 відсотка, «Лебединська житлово-експлуатаційна контора» – на 11,1 відсотка.

За результатами звітного періоду поточного року чистий прибуток отримали 2 комунальних підприємства на суму 41 тис. гривень, а саме: КП «Водоканал» отримав чистого прибутку у сумі 35,3 тис. гривень, КП  «Лебединське будинкоуправління «Черемушки» – 5,7 тис. гривень.

Середньооблікова чисельність працюючих на комунальних підприємствах станом на 01.07.2019 складає 182 людини. Загальний фонд заробітної плати за перше півріччя 2019 року склав 6,0 млн. гривень, середня заробітна плата одного штатного працівника складає 5494 гривень, що на 32 відсотка вище законодавчо встановленої мінімальної плати (4173 гривень).

На балансі комунальних підприємств перебуває майна територіальної громади міста Лебедина на суму 499,3 млн. гривень, рівень зносу основних засобів становить у середньому 69 відсотків.

За перше півріччя поточного року комунальними підприємствами надано послуг споживачам на суму 19,7 млн.гривень, нараховано населенню до оплати за надані житлово-комунальні послуги в сумі 5,5 млн. гривень, сплачено населенням – 4,9 млн. гривень. Середній рівень сплати склав 88,7 відсотка.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *