Проводяться роботи з очищення центральної каналізаційної насосної станції

Лебединською міською радою, у межах компетенції, вживаються усі заходи щодо реалізації проектів, які нададуть можливість суттєво поліпшити санітарний та екологічний стан нашого міста. Зокрема, у цьому році проведено тендерну закупівлю на будівництво зовнішньої каналізації житлових будинків № 108, 110 на вул. Сумська та житлових будинків № 6, 10, 10А на вул. Дрьоміна. Крім цього, на сьогоднішній день на договірних засадах з КП «Водоканал» підрядною організацією ТОВ «Технології гідроочищення» проводяться роботи з гідродинамічного очищення прийомної камери (об’ємом близько 150 м3) центральної каналізаційної насосної станції (далі – КНС), що знаходиться за адресою тупик Олешнянський, 7А та труби діаметром 600 мм і довжиною 16 метрів.

Слід зазначити, що подібні роботи не виконувались на цій КНС з моменту її запуску (2005 рік). У зв’язку з чим у ємності КНС утворився осад, товщиною близько 80 см. Також у зв’язку із агресивним середовищем вийшло з ладу насосне обладнання, що призвело до значних втрат електроенергії, здорожчання собівартості очищення стічних вод і, як наслідок, збитків обслуговуючого підприємства. Тому комунальним підприємством «Водоканал» було придбано та встановлено новий насосний агрегат СМ 150-125-315/4 з двигуном 37 кВт/1500 об, вартістю 61, 5 тисяч гривень.

Підсумовуючи вищенаведене, хочеться зазначити, що благополуччя мешканців міста залежить від низки економічних, соціальних, екологічних умов, питання покращення яких знаходиться на постійному контролі Лебединської міської ради.

Управління житлово-комунального господарства.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *