Стан боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку в місті

Питання стану боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку в місті за І півріччя 2019 року розглядалося сьогодні під час апаратної наради під головуванням міського голови Олександра Бакликова. Заступник начальника сектору превенції Лебединського ВП Сумського РВП ГУНП в Сумській області Оксана Маригіна поінформувала учасників апаратної наради, що протягом цього періоду основні зусилля служб та підрозділів Лебединського відділення поліції були направлені на виконання завдань щодо захисту прав і свобод громадян від протиправних посягань, протидії злочинності, охорони публічного порядку та безпеки.

Керівництво Лебединського ВП особливу увагу звертає на інструктажах перед щодобовим заступанням на несення служби на дотримання вимог законодавства  та ввічливе ставлення до громадян.

Станом на 01.07.2019 штатна чисельність Лебединського ВП Сумського РВП ГУНП в Сумській області складала 75 одиниць. Фактична кількість працівників ВП становить 62, з них 50 чоловіків, 12 жінок, некомплект складає 13. Найбільший некомплект працівників сектору превенці – 5 працівників, з яких 1 працівник сектору превенції, що створює додаткове навантаження на працівників – один дільничний обслуговує 12 сіл, та не дає можливість в повному обсязі контролювати порушення вчиненні неповнолітніми. За звітний період звільнено 3 особи, з них через службову невідповідність – 2 (не закінчили первинну професійну підготовку) та 1 за власним бажанням. Відправлено на навчання 5 кандидатів. З початку 2019 року у відділенні поліції працює 4 прикомандировані працівники поліції інших ГУНП.

За звітний період до Лебединського ВП надійшло 1857 заяв та повідомлень громадян по м.Лебедин, з яких 194 про раптову смерть, 931 інша подія, які не містили ознаки кримінального правопорушення. З числа зареєстрованих звернень та повідомлень від громадян 127 було внесено до ЄРДР (без урахування закритих). За результатами розслідування 41 кримінальне провадження направлено до суду з обвинувальними актами, 11 – направлено до суду з угодою про примирення, по 5 кримінальним провадженням слідство зупинено на підставі ст. 280 КПК України. По 70 злочинам – триває слідство. З 127 кримінальних проваджень: 15 – невеликої тяжкості, 70 – середньої тяжкості, 40– тяжких, 2 – особливо тяжке кримінальне правопорушення.

Не зважаючи на вжиті заходи щодо протидії злочинності, протягом півріччя скоєно кримінальні правопорушення: 4 – нанесення легких тілесних ушкоджень, 3 з яких розкрито та справи направлені до суду з обвинувальними актами, по 1 провадженню триває слідство; 2 – нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості, 1 кримінальне провадження направлено до суду з обвинувальним актом, по іншому – триває слідство; 76 – крадіжок, з них 27 з проникненням до житла, по 31 провадженню досудове розслідування закінчено і вони направлені до суду, по 45 – триває слідство; 1 – грабіж, особу встановлено, кримінальне провадження з обвинувальним актом направлено до суду; 2 – розбійних напади, особу встановлено, слідство по даним кримінальним провадженням зупинено; 4 – факти незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, 1 кримінальне провадження з обвинувальним актом направлено до суду, по решті триває слідство; 10 – шахрайств, по 6 кримінальним провадженням справи направлено до суду з обвинувальними актами, по 4 – триває слідство; 1 – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; 1 – умисне знищення або пошкодження майна, по цьому кримінальному провадженню триває слідство; 1 – незаконне заволодіння транспортним засобом, триває слідство; 1 – знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу, триває слідство; 3 – хуліганства, 2 з яких з обвинувальними актами направлено до суду, по 1 триває слідство; 1 – збут наркотиків, триває слідство; 8 – злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, з яких 6 – розкрито та направлено до суду з обвинувальними актами, а по 2 триває слідство; 3 – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів, по провадженням триває слідство; 1 – зловживання владою або службовим становищем, триває слідство; 1 – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, провадження направлено до суду з угодою про примирення; 2 – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, триває слідство; 3 – ухилення від покарання, не пов’язаного із позбавленням волі, кримінальні провадження направлено до суду з обвинувальними актами.

З урахуванням аналізу кримінальних правопорушень, проблемними питаннями вже не перший рік залишаються: крадіжки майна з приміщень; шахрайства; злочини скоєні відносно осіб похилого віку.

Під час проведення профілактичних заходів, з метою недопущення вчинення злочинів на території міста за 6 місяців 2019 року працівниками Лебединського ВП було складено 1051 адміністративних протоколів.

За звітний період було накладено штрафів на суму 296612 грн., з них сплачено 91126 грн. За складання ст.130 КУпАП було накладено штрафів на суму 183600 грн., з яких стягнено штрафів на суму 61200 грн.

За вказаний період до суду було направлено 6 кримінальних проваджень, які були скоєні неповнолітніми, з них 4 крадіжки, 1 хуліганство та 1 вимагання грошових коштів. За невиконання батьками своїх обов’язків до адміністративної відповідальності за ст.184 ч.1,2 КУпАП було притягнуто 17 осіб, з яких 5 по м.Лебедин.

Працівники Лебединського ВП вже не один рік практикують проведення екскурсій для школярів, що позитивно впливає на дітей та їх свідомість. Особливо часто екскурсії проводяться під час літніх канікул, тому наші двері завжди відкриті для підростаючого покоління.

З метою стабілізації криміногенної ситуації у місті проводилися профілактичні відпрацювання («Мак», «Розшук», «Зброя, вибухівка»), під час яких за місцем проживання була здійснена перевірка осіб, які перебувають на обліку за немедичне вживання наркотичних засобів, раніше судимі, особи, яким встановлено адміністративний нагляд, формально підпадаючі під адміністративний нагляд, особи, які ведуть антигромадський спосіб життя. Вказані особи перевірялися на причетність до скоєння кримінальних правопорушень, з ними проводиться профілактична робота щодо недопущення скоєння кримінальних та адміністративних правопорушень.

Щомісячно розробляються графіки, згідно яких особовий склад здійснює несення служби з охорони публічної безпеки та порядку. Систематично в місті та районі проводяться масові заходи, на які залучається особовий склад Лебединського ВП. Під час проведення Президентських виборів до несення служби було залучено 100% особового складу, також були залучені співробітники з ГУНП. Порушень громадського порядку під час двох турів виборів допущено не було.

Під час обговорення поточних питань міський голова наголосив на тому, що на території міської ради передвиборча агітація повинна проводитись згідно вимог чинного законодавства, зокрема, розміщення агітаційних матеріалів має здійснюватись тільки у відведених для цього місцях.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *