Пройшла чергова сесія Лебединської міської ради

20 червня 2019 року  відбулося чергове засідання п’ятдесят першої сесії Лебединської міської ради сьомого скликання під головуванням Олександра Бакликова.

У першу чергу був розглянутий депутатський запит депутата Людмили Химич про надання інформації та проведення перевірки.

Тимчасово виконуючим обов’язки начальника Лебединського відділення поліції ГУНП в Сумській області підполковником поліції Ігорем Кісільовим була доведена депутатам інформація про діяльність Лебединського відділення поліції Сумського районного відділу поліції ГУНП України в Сумській області щодо охорони громадського порядку на території Лебединської міської ради. За звітний період до Лебединського ВП надійшло 1548 заяв та повідомлень громадян по м.Лебедину, з яких 159 про раптову смерть, 776 інші події, які не містили ознаки кримінального правопорушення. З числа зареєстрованих звернень та повідомлень від громадян 99 було внесено до ЄРДР (без урахування закритих). У минулому році таких звернень було теж 99.

За результатами досудового розслідування 43 кримінальних провадження було направлено до суду з обвинувальними актами та угодами. По 56 – триває слідство.                                                                                                                                                                                                                                                                            З 99 кримінальних проваджень:

11 – невеликої тяжкості;

56 – середньої тяжкості;

30  – тяжкі;

2 – особливо тяжкі кримінальні правопорушення.

Не зважаючи на вжиті заходи щодо протидії злочинності, протягом 5 місяців 2019 року скоєно наступні кримінальні правопорушення:

2 – нанесення легких тілесних ушкоджень, кримінальні правопорушення на даний час розкрито направлено до суду з обвинувальними актами.

2 – нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості, з яких 1 кримінальне провадження направлено до суду з обвинувальним актом, по іншому триває слідство.

60 –  крадіжок, з них 23 з проникненням до житла. По 23 провадженнях досудове розслідування закінчено і вони направлені до суду, по 37 – триває слідство.

1 – грабіж. Особу встановлено. Кримінальне провадження направлено до суду з обвинувальним актом.

2 – розбійні напади (вул.Січова, вул.Тургенєва м.Лебедин). На даний час особу злочинця встановлено та пред’явлено про підозру у вчиненні злочину. Триває слідство.

1 – факт незаконного зберігання набоїв. Кримінальне провадження з обвинувальним актом направлено до суду.

8 – шахрайств. У минулому році злочинів зазначеної категорії було скоєно 3. На даний час 4 злочин вказаної категорії розкрито, по решті – триває слідство.

1 – умисне знищення (пошкодження) майна шляхом підпалу. Злочини не розкрито. Триває слідство.

2 – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами, в даних кримінальних провадженнях особа встановлена, одне провадження направлено до суду з угодою про визнання винуватості.

3 – хуліганства, два з яких направлено до суду з обвинувальним актом.

7 –  злочини, пов’язані  з незаконним обігом наркотичних засобів, з яких 5 направлено до суду з обвинувальними актами. По 2 триває слідство.

1 – нанесення працівнику поліції тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків. Слідство триває. На даний час кваліфікацію даного злочину змінено на умисне легке тілесне ушкодження.

3 – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів. По даним провадженням триває слідство.

1 – зловживання владою або службовим становищем. Слідство триває.

1 – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Кримінальне провадження направлено до суду з угодою про визнання винуватості.

2 – ухилення від покарання. Кримінальні провадження направлено до суду з обвинувальним актом.

Депутатами було прийнято рішення про встановлення на території Лебединської міської ради місцевих податків і зборів на 2020 рік. Відсоткові ставки залишили у розмірах, які діють у 2019 році.

Також було прийнято ряд позитивних рішень по земельним питанням. Єдиним рішенням з цього блоку, яке не було прийнято, стало рішення «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності».

Рішеннями депутатів Лебединської ради було внесено зміни до Статуту одного з комунальних підприємств, до Положень про організаційний відділ та відділ мобілізаційної, оборонної роботи з питань надзвичайних ситуацій. Внесено і ряд змін до діючих програм, а  саме: до Програми економічного і соціального розвитку міста Лебедина на 2019 рік та наступні 2020-2021 програмні роки, Програми забезпечення населення м. Лебедина якісною питною водою на 2006-2020 роки, Комплексної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства, енергозбереження та охорони навколишнього природного середовища м. Лебедина на 2019 рік.

Головою постійної комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі та побутового обслуговування населення, охорони навколишнього середовища Ігорем Будником було надано звіт про роботу комісії.

Особливо жвавого обговорення зазнало питання виходу зі складу співзасновників комунальної організації «Лебединська редакція міськрайонного радіомовлення  «Світанок». Позитивного рішення з цього питання депутати не прийняли.

Не менш обговорюваним було питання про внесення змін до рішення від 24.04.2019 № 868-МР «Про створення тимчасової контрольної комісії Лебединської міської ради щодо вивчення стану надання медичних послуг жителям міста Лебедина комунальним некомерційним підприємством «Лебединська центральна районна лікарня імені лікаря К.О.Зільберника» Лебединської районної ради». Було запропоновано повноваження тимчасової контрольної комісії припинити після прийняття радою остаточного рішення щодо результатів роботи цієї комісії. Депутати прийняли позитивне рішення.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *