Стан галузі тваринництва у Сумській області

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у січні–травні 2019р. на Сумщині вироблено 27,5 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 158,7 тис.т молока та 164,9 млн.шт яєць.

За обсягами виробництва м’яса на Сумщині найбільшими виробниками є підприємства Сумського, Краснопільського, Буринського та Конотопського районів, які забезпечують понад 70% виробництва м’яса у загальному підсумку по області. Щодо виробництва молока: найбільші обсяги демонструють підприємства Сумського, Конотопського, Роменського, Охтирського, Буринського та Тростянецького районів.  У січні–травні 2019р. середній надій молока становив 2160 кг на одну корову.

Станом на 1 червня 2019р. чисельність поголів’я худоби та птиці в усіх категоріях господарств становила: 152,2 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. 74,4 тис.голів корів), 115,1 тис.голів свиней, 45,8 тис.голів овець та кіз, 6350,7 тис.голів свійської птиці.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *