Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Лебединської міської ради

19 червня 2019 року у стінах виконавчого комітету Лебединської міської ради відбулося чергове засідання виконавчого комітету під головуванням Олександра Бакликова.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради Тетяна Гримайло доповіла членам виконавчого комітету про підготовку закладів освіти міста до нового 2019-2020 навчального року. З метою підготовки закладів освіти  міста до нового навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період наказом комунальної установи «Відділ освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради Сумської області» від 23.05.2019 № 110-ОД «Про організований початок 2019-2020 навчального року, підготовку матеріально-технічної бази закладів освіти до роботи в новому навчальному році та осінньо-зимовий період» створений оперативний штаб (комісія) по підготовці закладів освіти міста до нового навчального року та опалювального періоду 2019-2020 року.

Класні кімнати та кабінети закладів загальної середньої освіти, групові кімнати закладів дошкільної освіти відповідають санітарно-гігієнічним вимогам. Усі навчальні заклади забезпечені меблями відповідно до віку та зросту дітей. При необхідності меблі ремонтуються та поновлюються.

Харчоблоки усіх закладів освіти міста забезпечені гарячою водою від бойлерних установок, проточною холодною водою та столовим посудом відповідно до потреби. Проте, технологічне обладнання харчоблоків потребує оновлення, а холодильне обладнання – поповнення.

На альтернативному виді палива працює котельня загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 4. Для її безперебійного функціонування заплановано придбати за рахунок коштів міського бюджету 300 м. куб дров на загальну суму 198,2 тис. гривень. Два заклади дошкільної освіти «Калинка» та «Сосонка» мають власні газові міні-топкові.

Для проведення поточних ремонтів, повірки засобів вимірювальної техніки та придбання необхідних матеріалів та обладнання для підготовки закладів освіти міста до роботи в новому навчальному році та в опалювальний період 2019-2020 року з міського бюджету заплановані кошти у розмірі 1 129,966 тис. гривень.

Для виконання ремонтних робіт у закладах дошкільної освіти заплановано кошти у сумі 76, 572 тис. гривень, із них 40,0 тис. гривень для ремонту павільйону в дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) «Ромашка», 26,0 тис. гривень для ремонту системи теплопостачання дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Чайка».

У всіх закладах дошкільної освіти заплановано ремонтні роботи на харчоблоках: побілка та фарбування стін та стелі, фарбування підлоги. Заплановано проведення косметичного ремонту приміщень, ремонт та фарбування обладнання на групових ігрових ділянках та спортивних майданчиках.

          У закладах загальної середньої освіти будуть проведені поточні ремонти, що включають у себе побілку стін та приміщень, фарбування приміщень, парт, ігрового та спортивного обладнання. На їх виконання та зміцнення матеріально-технічної бази заплановано 918,89 тис. гривень, з яких 94, 586 тис. гривень – для облаштування їдальні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1; 21,0 тис. гривень – для обладнання кабінетів математично-природничого циклу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1; 25,0 тис. гривень – для заміни вікон їдальні загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів № 3; 199, 0 тис. гривень – для заміни вікон загальноосвітньої школи І-ІІ № 4; 130,0 тис. гривень – на поточний ремонт даху загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5; 190 тис. гривень – для облаштування туалетної кімнати загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6; 29,938 тис. гривень – для виготовлення документації спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7. На суму 50,0 тис. гривень заплановано придбати обладнання для гри у флорбол на всі заклади загальної середньої освіти.

У закладах позашкільної освіти будуть проведені косметичні ремонти приміщень: побілка, фарбування. На покращення матеріально-технічної бази закладів позашкільної освіти заплановано кошти у розмірі 160, 22 тис. гривень, з них 112,76 тис. гривень на реконструкцію приміщення на міському стадіоні «Авангард» та 14,64 тис. гривень на встановлення дверей та воріт.

У всіх освітніх закладах міста заплановано проведення профілактичних робіт з повірки систем опалення, водогону, водовідведення, електромереж. Планується провести утеплення теплових комунікацій та теплопунктів закладів освіти міста.

Комісією з підготовки до нового навчального року та до опалювального періоду буде перевірено технічне устаткування теплових мереж, будівель, споруд, підвалів, горищ, дверей, вікон, герметизації вводів і інженерних комунікацій до 01.09.2019.

З метою забезпечення безперебійного функціонування закладів освіти міста в осінньо-зимовий період тендерним комітетом відділу освіти організовано проведення закупівлі теплової енергії та природного газу.

До початку опалювального сезону згідно з графіком проводяться повірки теплових та водяних лічильників, манометрів.

Одним із напрямків роботи у підготовці до нового навчального року є створення умов для функціонування 1-х класів в умовах Нової української школи. Для оснащення кабінетів перших класів заплановано кошти у сумі         1 146,2 тис. гривень (491,7 тис. гривень із державного бюджету та 654,2 тис. гривень із місцевого бюджету):

придбання ноутбуків (142,1 тис. гривень з місцевого бюджету);

придбання інтерактивних комплексів (400,0 тис. гривень: місцевий бюджет – 280,3 тис. гривень, державний бюджет – 119,7 тис. гривень);

придбання меблів (420 тис. гривень: місцевий бюджет – 156,2 тис. гривень, державний бюджет – 263, 8 тис. гривень);

придбання дидактичного матеріалу (державний бюджет – 108, 2 тис. гривень);

придбання багатофункціональних пристроїв (місцевий бюджет – 75,8 тис. гривень).

До 15.08.2019 комісією з підготовки до нового навчального року планується провести об’їзд закладів освіти з метою визначення їх готовності до роботи у новому навчальному році та в осінньо-зимовий період.

Крім того, членами виконавчого комітету було розглянуто ряд важливих питань для громади міста. Зокрема, було затверджено персональний склад громадської ради при виконавчому комітеті Лебединської міської ради та інші.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *