Міжрегіональна нарада з питань впровадження програми державних гарантій медичного обслуговування

7 червня 2019 року у м. Харкові відбулася Міжрегіональна нарада з питань впровадження програми державних гарантій медичного обслуговування населення з 2020 року за участі голів Госпітальних рад  госпітальних округів, керівників обласних і міських структурних підрозділів із питань охорони здоров᾽я, головних лікарів багатопрофільних лікарень, обласних пологових будинків та перинатальних  центрів Харківської, Луганської, Сумської та Полтавської областей. Міністерство охорони здоров᾽я України спільно з Національною службою здоров᾽я України за підтримки Проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров᾽я» проводить серію таких нарад для роз᾽яснення ключових моментів переходу закладів вторинної та третинної медичної допомоги на нову модель фінансування у 2020 році.

Лейтмотивом на нараді прозвучало, що зупинити процес реформування медицини не можливо, підстав немає і можливості відмінити Закон України не існує.

У рамках наради відбулася окрема зустріч заступника міністра охорони здоров᾽я Павла Ковтонюка і голови Національної служби здоров᾽я України Олега Петренка з міськими головами Харківської, Луганської, Сумської та Полтавської областей у якій взяв участь і міський голова Олександр Бакликов. Адже не зважаючи на те, що у підпорядкуванні Лебединської міської ради відсутні заклади охорони здоров᾽я, питання запровадження програми медичних гарантій для жителів Лебединської міської ради з 2020 року потребує особливої уваги та розуміння процесів на кожному етапі. На цій зустрічі було наголошено, що НЕ рекомендується поєднувати два різних некомерційних підприємства ( т.з «первинку» і «вторинку»), бо це призведе до загибелі обох ланок медицини.

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *