Святкували Міжнародний день захисту дітей у бібліотеках міста

Перший літній день розпочинається з чудового свята – Міжнародного дня захисту дітей, свята, яке нагадує дорослим, що треба бути уважнішими, та з турботою і розумінням ставитися до проблем маленької людини. Проводячи заходи до цього свята працівники бібліотек міста завжди стараються створити особливу, радісну атмосферу для своїх маленьких користувачів.

Веселий гравікон «У центрі Всесвіту – Дитина!» – під такою назвою пройшла повчально-розважальна програма до Міжнародного дня захисту дітей для учнів 2 класу ЗОШ №3 (класний керівник Олена Солонець).

Бібліотекар Валентина Гримайло ознайомила присутніх з книжковою виставкою «Феєричний світ казки», провела інструктаж з техніки безпеки під час літніх канікул, а закріпили знання учні грою «Водій і пішохід» та вікториною «Правила дорожнього руху».

   

На свято до дітей завітав Карлсон, який хотів пригоститися варенням, та, не отримавши його, грав і веселився разом з малечею. Діти із цікавістю та запалом взяли участь у веселій конкурсній програмі: малювали колобка з заплющеними очима, із стрічки складали геометричні фігури, відгадували мелодію, брали участь у авторалі, відповідали на питання вікторин «Символи України» та «Відгадай казку». На закінчення свята присутні взяли участь у флешмобі «Хай сонцю і квітам всміхаються діти».

Відвідувачі міської бібліотеки №2 здійснили подорож «Галявинами країни казок». Юні читачі зустрічали на казкових стежинках Лісовичка, Бабу-Ягу, Кощія Безмертного, Змія Горинича, Троля, та виконували їх завдання: відгадували веселі загадки, впізнавали авторів телеграм, «ворожили» на ромашці. На закінчення зустрічі діти переглянули літературу, представлену на тематичній викладці «Книжковий дивограй».

Бібліотека №3 разом з Куданівським клубом  провела святкову ігрову програму під назвою “Світ дитинства”. На заході діти переглянули цікаву дитячу літературу та періодику, а також відповіли на питання казкової вікторини «Хто краще знає літературних героїв?». Із неймовірним захопленням присутні взяли участь у іграх та змаганнях, за що отримали з нагоди свята заохочувальні подарунки.

Матеріал надано Лебединською міською бібліотекою.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *