Удосконалюємо свою професійну майстерність

28 травня на базі міського центру культури і дозвілля відбувся семінар-практикум на тему: «Стан та перспективи розвитку вокально-хорового жанру в клубних закладах міста», спрямований на підвищення кваліфікації керівників вокально-хорового жанру, ознайомлення з новими направленнями та стилями у сучасній хоровій музиці. У ньому взяли участь: працівники клубних закладів, керівники народних колективів відповідного жанру.

Захід відкрила провідний методист міського центру культури і дозвілля Валентина Закаблучна, яка зазначила, що розвиток вокально-хорового мистецтва у місті набуває особливого значення. Серед 16 клубних формувань, які діють при міському центрі культури і дозвілля, сім – вокально-хорові колективи, з них – три мають звання «народний» та один – «зразковий». Їх керівниками є справжні професіонали своєї справи. Кожен аматорський колектив є перлиною клубного закладу, підтвердження цьому – яскраві виступи їх учасників у міських, обласних культурно – мистецьких заходах.

Змістовні теоретичні та практичні заняття провели фахівці з хорового та вокального мистецтва міського центру культури і дозвілля. Під час їх проведення керівники колективів показали форми і методи розвитку та вдосконалення виконавської майстерності.

Питання «Особливості роботи над художньою інтерпретацією творів» висвітлила Олена Червяк під час практичного заняття за допомогою зразкового вокального ансамблю «Феєрія», керівником якого вона є. Присутні переглянули слайд – шоу виступів дитячого колективу «Феєрія».

Справжнє захоплення викликала у слухачів презентація «Види хорових колективів. Хорові колективи України». Присутні мали змогу ознайомитись з новими направленнями та стилями у сучасній хоровій музиці.

Майстер-клас на базі народного аматорського хорового колективу міського центру культури і дозвілля провели Надія Деменко та Анатолій Костенко. Представлений концертно-практичний матеріал дуже добре сприймався учасниками семінару. А щоб створити атмосферу творчості та взаєморозуміння учасники народного аматорського хорового колективу продемонстрували декілька своїх чудових номерів. Пісні «Гиля, гуси», «Гаю зелененький» та «Єднаймося, люба родино» схвилювали усіх присутніх.

 

Учасники семінару обговорили актуальні питання розвитку вокально-хорового жанру, обмінялися своїм досвідом. Семінар–практикум відбувся на високопрофесійному організаційному рівні, керівники усіх творчих колективів, які проводили заняття, показали свою професійну майстерність, творчий потенціал.

Матеріал надано міським центром культури і дозвілля.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *