У бібліотеках святкували День Європи

День Європи – свято держав-членів Європейського Союзу. Співробітництво з Європейським Союзом залишається пріоритетним напрямком зовнішньої політики України на сучасному етапі. Згідно Указу Президента, в Україні урочисті заходи з цієї нагоди проводять щорічно у третю суботу травня.

З нагоди відзначення Дня Європи у бібліотеках міста оформлено тематичні книжкові виставки та інформаційні куточки: «Європейський спільний дім», «Україна в європейській родині», «Відкрий для себе Європу!».

З метою розширення знань з питань європейської інтеграції, отримання нової інформації про європейські країни у книгозбірнях пройшов ряд заходів.

Задля виховання у молоді шанобливого ставлення до історії, культури, традицій інших країн та сприяння налагодженню й укріпленню зв’язків між українцями та європейськими народами бібліотека №1 провела з учнями 10 класу ЗОШ №3 вікторину «Що я знаю про ЄС і НАТО?».

Вчитель історії Ольга Шиян та бібліотекар Валентина Гримайло здійснили разом з учнями віртуальну екскурсію країнами ЄС. Юнаки та дівчата пірнули у світ сьогодення країн Європейського Союзу, познайомились з укладом життя, традиціями та кулінарією народів Європи. Дізналися, що найстарішою країною в Європі є Сан-Марино, а наймолодшою – Чорногорія, найбільша країна Європи – це Україна, а найменша – Ватикан. Учні з цікавістю переглянули тематичну літературу та з великим задоволенням взяли участь у ігровій програмі: відповідали на питання вікторини «Спробуй країну на смак», відгадували прапори країн-членів ЄС, спробували стати детективами у грі «Знайомство з грошовими одиницями», брали активну участь у грі-асоціації «Відгадай країну».

 

На закінчення зустрічі учні створили пам’ятку для бажаючих більше дізнатись про ЄС «Європейцем бути просто».

Відвідувачі читального залу бібліотеки №1 мали нагоду ознайомитись з архітектурою європейських країн у віртуальній відео-мандрівці «Мандруємо Європою».

З користувачами молодшого шкільного віку працівники бібліотек №2 та №3 провели бліц-інфо «Європейський союз: Документи. Цифри. Факти» та гру-подорож «Казкова мандрівка по країнах Європи». Разом з літературними героями діти залюбки мандрували сторінками улюблених книг, а також дізнавалися цікаві факти про країни ЄС.

Лебединська міська бібліотека № 1.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *