Лебединці вшанували пам’ять жертв Чорнобильської трагедії

26 квітня 1986 року – ця трагічна дата назавжди закарбується у пам’яті не тільки українців, а і всього світу. Наслідки екологічної катастрофи ми відчуваємо і досі. У день пам’яті Чорнобильської трагедії учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, потерпілі, представники громадських організацій, представники влади міста, громадськість зібрались на мітинг-реквієм біля пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи 1986 р.», щоб вшанувати пам’ять тих, хто ціною власного життя рятував долі майбутніх поколінь.

Міський голова Олександр Бакликов під час вступного слова зазначив, що саме персональна відповідальність кожного громадянина за свої дії може стати гарантією, що подібне лихо не повторится знову. Олександр Миколайович подякував всім тим, хто ризикуючи своїм здоров’ям і життям рятував людство від поширення смертельного впливу радіації.

За проявлені героїзм, самовідданість та мужність, активну життєву позицію та з нагоди Міжнародного дня пам’яті Чорнобильської трагедії були подяками міського голови були  відзначені ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС Люлін Василь Андрійович, Логвиненко Сергій Тимофійович, Очередько Микола Іванович, Данілов Іван Віталійович, Чепульський Віктор Григорович, Лобанов Микола Васильович, Чуйко Павло Михайлович, Ярошенко Михайло Юхимович.

Голова громадської організації «Лебединська міська організація інвалідів «Союз Чорнобиль України» Леонід Плужник зазначив, що, на превеликий жаль, наслідки Чорнобильської трагедії ліквідовуються і до сьогодні, адже багато наших співвітчизників відчувають на собі згубний вплив радіоактивного випромінення.

Присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів та потерпілих від аварії на ЧАЕС хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи 1986 р.»

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *