Великий день Великдень

Саме під такою назвою 25 квітня, напередодні та з нагоди Великоднього свята, в рамках співпраці Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області з релігійною організацією Вознесенська релігійна громада м. Лебедина та Лебединським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, для неповнолітніх суб’єктів пробації, з метою духовного збагачення, виховання шанобливого ставлення до традицій українського народу, бажання до виправлення, було організовано та проведено зустріч з благочинним Лебединського церковного округу настоятелем місцевого Вознесенського храму протоієреєм Романом Андрухів.

Під час зустрічі отець Роман розповів про особливості святкування Великодня, важливість Великого посту у житті кожного християнина, підкріплюючи розповідь цікавими історичними фактами із життя Ісуса Христа. Також, присутні мали змогу побачити та доторкнутися до тернового вінка – це рослинний вінок з колючками, який згідно з Євангеліями, покладений на голову Ісуса Христа римськими воїнами під час наруги над Ним.

На завершення зустрічі були вручені пасхальні подарунки.

«Великдень до нас приходить завжди з весною і це єдиний час, коли все прокидається від сну починаючи від маленької комашки до людської душі. Саме це свято нагадує нам про взаємне прощення та порозуміння, тому ми намагаємося забути усе недобре, відпустити всі образи, які затаїлися у душі і почати новий день із світлим серцем та чистим сумлінням. Нехай кожне серце буде відкрито для добра і хороших справ», – саме такими словами отець Роман благословив всіх учасників зустрічі напередодні Свята.

Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *