Підтримка осіб ромської національної меншини

Сьогодні у стінах Лебединської міськрайонної філії Сумського ОЦЗ відбулось засідання у форматі «круглого столу» у рамках реалізації проекту «Агенція соціальної допомоги ромам похилого віку» за підтримки Фонду «Пам’ять, відповідальність та майбутнє» (Німеччина). Організаторами цього заходу є громадські організації «Фонд регіональних досліджень», керівник – Олег Туляков та «Ромське національне об’єднання», керівник – Микола Москальов.

Участь у засіданні «круглого столу» взяли міський голова Олександр Бакликов, заступник міського голови Олена Кірєєва, начальник та заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Валентина Губська та Ніна Гончарова, представники поліції, Пенсійного фонду, Лебединської центральної районної лікарні. На засідання були запрошені представники ромської національності, які проживають у Лебедині.

За словами Олега Тулякова, метою проекту «Агенція соціальної допомоги ромам похилого віку» є підтримка осіб ромської національної меншини, які пережили геноцид з боку фашистської Німеччини щодо вирішення проблем безпеки життєдіяльності, оформлення права власності на майно та земельні ділянки, сприяння у наданні медичного, пенсійного та соціального забезпечення, активізації діалогу поколінь, відновлення історичної пам’яті.

Під час «круглого столу» його учасники розглянули проблемні питання соціального захисту ромів, фахівці надали вичерпні роз’яснення щодо порядку та умов призначення державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, призначення субсидії за новими умовами та інші питання.

Також від Фонду «Пам’ять, відповідальність та майбутнє» (Німеччина) родини ромів отримали подарунки.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *