Захоплююче шкільне життя першокласників ЗОШ №5

Світлі, яскраві, веселі класи щодня зустрічають першокласників ЗОШ №5. Адже для цікавого, захоплюючого і продуктивного навчання і виховання за рахунок міського та державного бюджетів було придбане все необхідне оснащення: інтерактивні проектори, ноутбуки з принтером, нові сучасні парти, шафи, дитячі стінки, з пластиковими ящиками для кожного учня, столики, шкільні меблі, дидактичний матеріал та багато іншого шкільного сучасного інноваційного приладдя. 

Як зауважують вчителі перших класів Любов Моргун та Світлана Древаль, –  готуватися до уроків та працювати в таких класах саме задоволення, а для маленьких учнів навчання проходить як гра, а тому навчальний матеріал засвоюється невимушено та легко.

Позитивний настрій в класах створюється за рахунок атмосфери довіри, доброти та заохочення з боку вчителя та однолітків, справедливості, участі в прийнятті рішень. Кожен з вчителів використовує такі форми і методи навчання, що зацікавлювали б дітей навчальним матеріалом, заохочували вчитися, розвивали б їх здібності. Наприклад, за допомою кольорових цеглинок діти передають свій настрій або яка сьогодні погода – де кожен колір передає ту чи іншу емоцію або стан погоди. За допомогою таких інноваційних ігрових форм вчителі навчають першокласникв мислити самостійно, формувати власну думку і не боятися її висловлювати, сприяють виробленню у дітей чітких життєвих цінностей, що допоможуть розібратися у великій кількості інформації, якою переповнений сучасний світ.

Вже в першому класі наші учні не просто набувають знань, -говорить Любов Миколаївна, – а вчаться використовувати їх на практиці й опановують навички. Діти не бояться помилятися, мотивуються самостійно виправляти помилки й досягати кращих результатів. 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *