Тиждень дитячої та юнацької книги у книгозбірнях міста

Щороку у дні весняних канікул бібліотеки України проводять Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги з метою прищеплення любові до книги та виховання потреби в читанні. Заходи мають на меті не тільки залучити юних користувачів бібліотек до читання книги як невичерпного джерела знань, а й перетворити книгозбірні в справжній храм Книги, в якому кожен відвідувач відчуває себе як вдома.

Це захоплююча мандрівка дітей у світ літератури разом з бібліотекарями, вчителями та вихователями.

У читальній залі бібліотеки №1 для малюків  підготовлена змістовна виставка-серпантин «Для тебе, дитинко, книжкова новинка». Книги, що  створюють гарний настрій і бажання зануритися у світ цікавих історій та пригод. До уваги юних любителів читання представлені твори: В. Нестайко «Дивовижні пригоди в лісовій школі»,  Ю. Винничук «Чеберяйчики Гопля і Піпля», Ю. Чеповецький  «Пригоди Мицика і Кицика» і багато інших видань.

У рамках проведення тижня дитячої та юнацької книги для дітей молодшого та середнього віку бібліотекою №1 було організовано: відеозал з переглядом цікавих буктрейлерів, бібліо-знайомство «Дивосвіт скарбів книжкових», інфомозаїка «Від книги до сайту. Що цінніше?», книжкові вибори «Літературна зірка».

День дошкільнят «Крокує книжка до малят» бібліотекарі провели в старшій групі ДНЗ «Казка» (вихователь Світлана Гончарова). Діти побували в гостях у Казки, взяли участь у конкурсі «Знавці казок», поспілкувалися з Колобком та Зайчиком, пограли в рухливі ігри тощо.

Квест «Якщо автора я знаю, швидко книгу вибираю» цікаво та змістовно пройшов з учнями 2 класу ЗОШ №3 (класний керівник Олена Солонець). Діти дізналися про авторські та народні казки, відгадували героїв книг, продовжували казку, відповідали на питання казкової вікторини.

 

Іще однією цікавою і корисною подією в рамках тижня було відкриття на абонементі для дітей та юнацтва постійно діючої книжкової виставки-інсталяції «Модельне агентство королеви Книги». Ця викладка – знайомство юних читачів з дивовижним розмаїттям сучасного книжкового світу.

Розважальна програма «Нам без книг ніяк не можна» для юних користувачів пройшла у бібліотеці №2. В програму свята увійшли: веселі ігри та конкурси, цікаві ребуси, казкова вікторина, подорож в світ загадок. Діти з цікавістю переглянули літературу, представлену на викладці «Казковий зорепад».

Загадковий світ казок спонукав маленьких читачів взяти участь в інформаційно-розважальній програмі «Народна казка житиме повік», що пройшла в бібліотеці №3  по сторінках улюблених книжок.

Тиждень дитячого читання закінчується, але читання продовжується, і свято читання завжди разом із вами, зовсім близько – ось тут, у бібліотеці!

Ми завжди раді бачити вас, дорогі друзі!

Завідувач бібліотекою №1 Світлана Дворницька.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *