Стан благоустрою території Лебединської міської ради

Питання стану утримання об’єктів благоустрою на території Лебединської міської ради та заходи щодо його покращення було розглянуто сьогодні учасниками апаратної наради. Як проінформував присутніх начальник управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради Олексій Парфило, благоустрій є візитною карткою кожного населеного пункту, а тому стану вулично-дорожньої мережі, освітлення, озеленення та загалом чистоти території Лебединської міської ради приділяється особлива увага.

Зокрема, з метою забезпечення утримання території Лебединської міської ради у належному санітарному стані та створення сприятливих умов для життєдіяльності мешканців міста рішенням двадцять четвертої сесії Лебединської міської ради п’ятого скликання від 23.05.2008 року затверджено Правила благоустрою території міста Лебедина та населених пунктів, підпорядкованих міській раді, а також розроблено схему санітарного очищення міста Лебедина.

Головним виконавцем робіт з благоустрою на території Лебединської міської ради є комунальне підприємство «Комбінат благоустрою виконавчого комітету Лебединської міської ради. На обслуговуванні комунального підприємства знаходяться 119 кілометрів доріг, з них 40,5 кілометрів доріг з твердим покриттям, 2,4 км ливневої каналізації, 49,1 км  мережі зовнішнього освітлення, сквери та парки, з дитячими майданчиками та іншими елементами благоустрою.

Крім того, підприємство є балансоутримувачем 253 шахтних колодязів, шести кладовищ, міського звалища твердих побутових відходів (ТПВ), куди щомісяця надходить близько 1,7 тисячі метрів кубічних ТПВ. Однак, на території міста постійно виникають стихійні звалища, які створюють несприятливе антисанітарне середовище, однією з причин цього є недостатнє охоплення приватного сектору послугами з вивезення твердих відходів. Але робота в цьому напрямку триває, проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо обов’язку мешканців міста укладати договори на вивіз сміття. Крім цього, у 2019 році планується посилити роботу щодо укладання договорів на вивезення твердих побутових відходів з приватного сектору, а також розповсюджуються пам’ятки щодо утримання підприємствами, установами, організаціями, незалежно від форм власності, прилеглої території.

Значна робота по благоустрою міста, а саме – очищенню доріг та тротуарів від снігу та посипання їх піщано-сольовою сумішшю проводиться в зимовий період.

Також постійно проводяться роботи зі зрізки та підрізки аварійних дерев відповідно до рішень виконавчого комітету про дозвіл на зрізку дерев.

Працівниками КП «Комбінат благоустрою» постійно проводяться роботи із заміни електроламп, заміни пошкодженого та застарілого обладнання, ремонту засобів автоматики з керування мережами вуличного освітлення.

Під час танення снігу, з метою відведення з доріг та тротуарів талих вод, працівниками КП «Комбінат благоустрою» проводилася ревізія та чистка ливнево-приймальних колодязів. У 2019 році планується провести заміну решіток ливнево-приймальних колодязів на таких вулицях як Тараса Шевченка, Героїв Майдану, Сумська, а також площа Волі.

На 2019 рік на виконання робіт з благоустрою території міської ради заплановано 6246,8 тис. грн., а саме:

  1. на утримання вулично-дорожньої мережі – 3602,42 тис. грн.;
  2. на утримання зелених насаджень – 853,0 тис. грн.;
  3. на утримання малих архітектурних споруд – 147,0 тис. грн.;
  4. на утримання вуличного освітлення та зовнішніх електромереж – 804,88 тис. грн.;
  5. на утримання пляжів – 18,5 тис. грн.;
  6. на утримання об’єкти благоустрою кладовищ – 574,0 тис.грн.;
  7. на утримання штучних споруд, зокрема поточний ремонт мостів – 60,0 тис. грн.;
  8. на поточний ремонт, чистку шахтних колодязів, лабораторні дослідження води – 87,0 тис. грн.;
  9. на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ – 90,0 тис. грн.;
  10. на стерилізацію безпритульних тварин – 10,0 тис. грн.

На більшу частину зазначених послуг управлінням житлово-комунального господарства Лебединської міської ради уже укладено відповідні договори та розпочаті відповідно до них роботи.

Щодо утримання вулично-дорожньої мережі слід зазначити, що усі закупівлі по ремонту доріг проходять через електронну систему закупівель «Прозорро» відповідно до річного плану закупівель управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради. У 2019 році планується виконати поточний ремонт дорожнього покриття на вулицях: Першогвардійська, Пушкіна, Русіянова, Кочержівка, Будильська, Героїв Майдану, на площі Соборній та Волі.

Крім того, у цьому році за кошти міського бюджету було придбано компактно-підмітальну машину, яка дасть змогу покращити якість та здешевити надання послуг із систематичного очищення покриттів від пилу, сміття, грунтових та інших наносів шляхом їх підмітання.

Питання стану утримання об’єктів благоустрою знаходиться на контролі управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради, постійно проводиться робота щодо розроблення заходів щодо його покращення.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *