Співробітництво задля ефективної реінтеграції особи, яка перебуває у конфлікті із законом, у суспільство

14 березня персоналом Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області спільно з директором центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді виконавчого комітету Лебединської міської ради Наталією Кислою, заступником начальника управління – начальником відділу праці сімейної та гендерної політики УПСЗН виконавчого комітету Лебединської міської ради Ніною Гончаровою та заступником директора Лебединської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості Ігорем Чегринцем було проведено робочу нараду на тему: «Співробітництво з органами державної влади задля ефективної реінтеграції особи, яка перебуває у конфлікті із законом, у суспільство».

Під час наради обговорено порядок взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, затверджений наказом Міністерства юстиції України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства внутрішніх справ України від 03.04.2018 № 974/5/467/609/280.

Окрім цього учасники зустрічі приділили увагу особливостям організації соціального патронажу, у тому числі здійснення соціального супроводу, надання соціальних послуг центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Звертаючись до колег, Ніна Гончарова наголосила: « У місті Лебедині відсутні спеціалізовані установи для звільнених осіб та заклади для бездомних осіб, тому, для засуджених осіб, які втратили зв’язок із сім’єю і не мають постійного місця проживання або перебування, Департамент соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації пропонує звертатися до Центру реінтеграції бездомних осіб в місті Суми».

«Підготовка засуджених до звільнення та їх реінтеграція у суспільство повинна стати одним із ключових завдань для представників всіх органів державної влади, які сьогодні зібралися за одним столом. Саме від нашої з вами участі у подальшому житті засуджених, які готуються до звільнення, залежить чи стане людина на шлях виправлення чи повернеться до кримінального життя? І, як результат нашої роботи – чи безпечніше стане у суспільстві!»,- звернувся до присутніх Анатолій Глух, начальник уповноваженого органу пробації.

Лебединський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *