До відома отримувачів житлової субсидії!

Постановою Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2019 р. № 62 внесені зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848, згідно з якими визначено механізм виплати житлових субсидій у готівковій формі. Відповідно до пункту 18 Положення виплата житлових субсидій у готівковій формі здійснюється:

  • особам, які одержують пенсії, – через Пенсійний фонд України шляхом перерахування органами Пенсійного фонду України коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти АТ „Укрпошта”, де особа одержує пенсію;
  • особам, які не одержують пенсії, – через АТ „Ощадбанк” шляхом перерахування коштів для здійснення грошових переказів через платіжну систему „Система термінових переказів „Швидка копійка” або шляхом зарахування на поточні рахунки, відкриті в АТ „Ощадбанк”.

При цьому через технічні проблеми певна частина одержувачів пенсії не була ідентифікована Пенсійним фондом України як одержувачі пенсії і, як наслідок, виплата цим особам житлової субсидії у готівковій формі буде здійснюватися через АТ „Ощадбанк”. (Лист-роз’яснення Мінсоцполітики №4771/0/2-19/56 від 07.03.2019)

Управління праці та соціального захисту населення.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *