День Валентина в бібліотеках міста

День Валентина – романтичне свято, яке святкують майже в усіх країнах світу. Свято закоханих – відзначається 14 лютого в Європі з XIII століття, в США – з 1777 року, у нас – з початку 1990-х років.

Це одне із найулюбленіших свят користувачів бібліотек. В ці дні в бібліотечних закладах міста пройшов ряд розважальних заходів, під час яких формували поняття дружби та кохання, розвивали естетичні смаки, виховували повагу до протилежної статі.

Урок бібліотворчості «Великі почуття  в маленьких валентинках» провели працівники бібліотеки №1 з учнями 3 класу ЗОШ №3 (кл. керівник Галина Запорожець). Провідний бібліотекар Ольга Храмцова познайомила присутніх з історією виникнення одного з улюблених свят дорослих і дітей, та про традиції його святкування в різних країнах світу. Захід продовжився веселою ігровою програмою, а закінчився створенням мега-валентинки. Всі учасники залишилися у гарному настрої та в подарунок отримали символи свята – листівки-валентинки.

В читальній залі книгозбірні №1 оформлено книжкову виставку-інсталяцію «Кохання – то вічна людська краса». На ній представлена  література на тему любові, завдяки якій читачі мають змогу поринути в світ кохання видатних поетів та письменників різних епох і сучасності, й обрати книгу за вподобаннями.

«Гімн кохання» – саме під такою назвою в книгозбірні №2 пройшло літературно-музичне свято для гостей міста з обласного дитячого багатопрофільного санаторію “Лебедин”. Юнаки та дівчата познайомилися з історіями кохання цариці Семираміди та Софії Потоцької, заради яких були створені «монументи в ім’я любові»: одне з чудес світу – «Висячі сади Семираміди», та одне з чудес України – дендропарк «Софіївка». Присутні познайомились з ліричними поетичними творами, представленими на книжковій виставці «Мелодія двох сердець». Учасники заходу взяли участь у конкурсі «Інтелектуальний поєдинок» та романтичній розважальні програмі. На згадку всі присутні отримали в подарунок «валентинки», якими привітали своїх друзів зі святом.

В бібліотеці №3 цікаво та змістовно пройшла вікторина «Чарівний Валентинів день». Учасники заходу дізналися чому кожен шукає свою половинку, чому День Валентина називають святом чарівності та романтики, відповіли на запитання тематичної літературної вікторини.

Завідувач міської бібліотеки №1 Світлана Дворницька.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *