Рік Китаю в Україні

Китай – скарбниця історичних пам’яток, що належать одній із найстаріших цивілізацій світу: Заборонене місто, Велика китайська стіна, Теракотова армія. Усі ці всесвітньо відомі пам’ятки – гордість Китаю. Під час зустрічі прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з віце-прем’єром Державної Ради Китаю Ма Каєм голова уряду повідомив, що 2019 рік буде оголошено роком Китаю в Україні, адже економічна та культурна співпраця двох країн з кожним роком розширюється.

Бібліотечні заклади міста провели ряд заходів, інформуючи громаду про розвиток дружніх зв’язків між державами, історичні особливості Китаю, видатних людей, цікаві факти з життя країни.

У читальній залі бібліотеки №1 цікаво та змістовно пройшов день інформації «Китай: знайомство зблизька». У рамках заходу було проведено з користувачами книгозбірні цикл міні-бесід «Золоті сторінки китайської літератури». З учасниками художньої майстерні «Асорті», що функціонує при бібліотеці №1, Валентина Гримайло провела майстер-клас з виготовлення китайських ліхтариків та гілки сакури. Виготовлені юними дизайнерами поробки прикрасили тематичну книжкову виставку-інсталяцію, яку оформлено в читальній залі бібліотеки. Протягом року всі бажаючі зможуть ознайомитись з представленою на ній фактографічною та художньою літературою, як китайських авторів, так і про Китай.

«Цікаві факти про Китай» – саме під такою назвою пройшла вікторина-знайомство для відвідувачів бібліотеки №2. Користувачі бібліотеки жваво відповідали на запитання, а якщо відповіді не знали, то отримували пояснення від працівників бібліотеки.

У рамках відзначення Року Китаю в Україні у бібліотеці №3 для відвідувачів пройшла бесіда «Визначні пам’ятки Китаю».

Завідувач Лебединською міською бібліотекою №1 Світлана Дворницька.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *