Стан галузі тваринництва у Сумській області

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у 2018р. на Сумщині вироблено 66,7 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 410,1 тис.т молока та 390,8 млн.шт яєць. Середній надій молока у 2018р. становив 5041 кг проти 5276 кг – у 2017р.

По виробництву м’яса найкраще спрацювали підприємства Ямпільського та Недригайлівського районів; по виробництву молока – підприємства Шосткинського району.

Станом на 1 січня 2019р. чисельність поголів’я худоби та птиці в усіх категоріях господарств становила: великої рогатої худоби – 146,1 тис.голів (у т.ч. корів – 75,9 тис.голів), свиней – 114,7 тис.голів, овець та кіз – 41,0 тис.голів, птиці – 4902,0 тис.голів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *